avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare in contabilitate a materialelor ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare in contabilitate a materialelor promotionale

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca este corect sa se emita factura cu valoare zero pentru produsele promotionale .Daca da, cum se inregistreaza in contabilitate.

Va multumesc,
lavy
Cel mai recent răspuns: lavy80 , utilizator 20:23, 21 Septembrie 2009
Va referiti la produse care sunt acordate gratuit pt cumpararea altor produse?Adica 2+1 gratis sau pachete de n buc dintr-un produs si n gratis din alt produs. In acest caz da, daca in contracte sunt specificate astfel de reduceri conditionate de ceva sau daca in magazinul cu amanuntul practicati aceasta promotie.
Sau cazul in care cumparati aceste produse de la un furnizor care va vinde produse in cadrul acestei promotii fiind obligat sa revindeti in aceleasi conditii ca si el.
Inregistrarea in contabilitate este cea clasica.
411= %
707 val fara tva totala de pe fact
4427 val tva

Daca produsele promotionale sunt acordate cu titlu gratuit pt testare populatiei nu este necesara facturarea, desc din gestiune se face cu bon de consum fiind incluse in categoria ch de reclama si publicitate.
da, ma refer la acele promotii 2+1 si la produse promotionale de gen( salopete, geci etc) .In cazul de fata noi suntem furnizorul .Ramane valabil?

Da, dar ideal ar fi sa aveti contracte cu clienti in care sa specificati aceasta promotie.
Eu am vazut multe fact de acest gen, dar nu am cerut in mod expres sa vad contractele sau actele aditionale la contract, posibil nici sa nu fi fost.
Ok , am inteles dar totusi nu inteleg un lucru : de cand firma face acest lucru clientii suna sa intrebe cum se inregistreaza ei cu o factura ce are valoare zero ( nu contine decat denumirea produsului si cantitatea ) .
Simplu: in nota de intrare receptie la valoarea de achizitie se trece 0 iar la valoare de vanzare se trece cu cat se vinde si, astfel, adaosul comercial este cat valoarea totala a produsului.

Alte discuții în legătură

Contabilitate promotie 1+1 vuvuzela vuvuzela Conduc evidenta contabila la un magazin cu amanuntul si nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: de la un furnizor am doua facturi: 1. Prima ... (vezi toată discuția)
Inregisistrarea in contabilitate a produselor oferite gratuit CRAITA DANIELA CRAITA DANIELA O societate producatoare de siliconi, face actiuni promotionale de genul pentru 2 paleti de siliconi cuparati, ofera gratui un pistol de aplicare a ... (vezi toată discuția)
Plase gratuite niko 94 niko 94 Firma de termopane vrea sa acorde clientilor plase antiinsecte gratuite. Directorul vrea sa evidentieze aceasta in factura, le trecem odata cu + si apoi cu - ... (vezi toată discuția)