avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Bună ziua
Am o rata la un credit , plătesc ratele dar mi sa pus poprire pe cont banca nu ma instintat iar ratele s-au dus la poprire . Am rezolvat problema cu un debitor dar acum am aceași problema contul codebitorului este poprit și la fel ca și prima oară o rata sa dus către poprire.banca este obligata sa mă anunțe? Prima oară am plătit o rata în plus.nu as vrea ca și acum sa mai plătesc o rata în plus.
Cum pot proceda?și nu cred ca mai pot găsi alt codebitor.Cum plăti ratele?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:40, 11 Mai 2017
Poprirea se înfiinţează fără somaţie, în baza încheierii de încuviinţare a executării, prin adresă în care se va preciza şi titlul executoriu în temeiul căruia s-a înfiinţat poprirea, ce va fi comunicată tertului poprit, împreună cu încheierea de încuviinţare a executării sau un certificat privind soluţia pronunţată în dosar. Despre măsura luată va fi înştiinţat şi debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înfiinţare a popririi, la care se vor ataşa şi copii certificate de pe încheierea de încuviinţare a executării sau de pe certificatul privind soluţia pronunţată în dosar, şi titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate.
Cu alte cuvinte executorul este cel care trebuia sa va instiinteze si nu banca. Pentru creanta executata silit, veniturile dvs sunt urmaribile in limitele legale, adica 1/3 sau 1/2 in functie de cati creditori urmaritori exista, adica unul sau mai multi. Rata actuala pe care o aveti de plata catre banca nu este afectata de urmarirea silita, asa incat nu intra in limita veniturilor urmaribile. In cazul in care va considerati lezata prin masurile luate nu aveti la indemana decat o contestatie adresata instantei e executare, ori sa mergeti la executor sa lamuriti ce este de lamurit (dar este putin probabil sa il intereseze problema dvs cu rata la banca).

Ati zis ca ati rezolvat-o cu un debitor. Cum ati rezolvat-o si in ce a constat rezolvarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salar stefiflavia stefiflavia va rog frumos sa ma ajutati cu o problema - in baza unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile trebuie sa fac niste retineri din salar. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Infiintare poprire ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, As vrea sa-mi spuna cineva, va rog, care sunt documentele pe care trebuie sa le elibereze angajatorul, in momentul in care primeste o instiintare ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa aflu motivul unei popriri despre care am aflat in ... maiasavic maiasavic Cum pot sa aflu motivul unei popriri despre care am aflat in momentul in care m-am trezit cu contul bancar blocat? la banca au spus ca nu stiu despre ce este ... (vezi toată discuția)