avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot sa aflu motivul unei popriri despre care am ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot sa aflu motivul unei popriri despre care am aflat in ...

Cum pot sa aflu motivul unei popriri despre care am aflat in momentul in care m-am trezit cu contul bancar blocat? la banca au spus ca nu stiu despre ce este vorba,ca nu le apare nimic.am incercat sa depun bani care mi-au fost blocati cu motivul simplu:poprire. nu stiu cauza si nu stiu cum sa o aflu!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:55, 26 Octombrie 2023
Nu exista asa ceva.Faceti o cerere in scris catre banca sa va comunice o copie dupa infiintarea popririi pe contul bancar.Orice poprire se face in temeiul unui act de infiintare a popririi emis de ANAF, directiile fiscale sau executorul judecatoresc." Poprirea - Înfiinţarea popririi -
Art. 782. -
(1) Poprirea se înfiinţează fără somaţie, în baza încheierii de încuviinţare a executării, prin adresă în care se va preciza şi titlul executoriu în temeiul căruia s-a înfiinţat poprirea, ce va fi comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 780 alin. (1), împreună cu încheierea de încuviinţare a executării sau un certificat privind soluţia pronunţată în dosar. Despre măsura luată va fi înştiinţat şi debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înfiinţare a popririi, la care se vor ataşa şi copii certificate de pe încheierea de încuviinţare a executării sau de pe certificatul privind soluţia pronunţată în dosar, şi titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate.

(2) În adresa de înfiinţare a popririi i se va pune în vedere celei de-a treia persoane, care devine, potrivit alin. (1), terţ poprit, interdicţia de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile pe care i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligaţiei ce se execută silit. "

Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2023
Florin Cornea , Consilier juridic
Ca sa va pună poprire, banca primește o hârtie de înștiințare, nu o poate pune asa, din senin.
Cautati după numele dvs pe portal just sa vedeți dacă s-a cerut încuviințare de executare silita sau mergeți la anaf sau la taxe si impozite și vedeți ce datorii aveti
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare poprire ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, As vrea sa-mi spuna cineva, va rog, care sunt documentele pe care trebuie sa le elibereze angajatorul, in momentul in care primeste o instiintare ... (vezi toată discuția)
E corect? Lili---lili Lili---lili As vrea si eu sa stiu daca e legal sa se retina bani din pensia mamei de catre primarie, unde nu a fost achitat impozitul pe anul trecut, banii se retin fara ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu ion predescu ion predescu un salariat are in prezent 3 popriri. Acestea au venit la societate de la 3 executori diferiti. Salariatul prezinta angajatorului o noua incheiere cu o alta ... (vezi toată discuția)