avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

maternitate

buna as vrea sa stiu cat voi avea maternitatea daca salariul de baza actual este 2234, dar prenatalul si postalul. Maternitatea, prenatalul si postalul pot varia de la o luna la alta?
as mai avea o intrebare pe perioada maternitatii angajatorul poate sa iti incheie contractul de munca pe care l ai avut? Si odata inchis are obligatia de ati plati concediul de odihna neefectuat?
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2017
ina2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 11 Mai 2017
ina2017 a scris:

...
as mai avea o intrebare pe perioada maternitatii angajatorul poate sa iti incheie contractul de munca pe care l ai avut? Si odata inchis are obligatia de ati plati concediul de odihna neefectuat?

Incetarea raportului de munca poate avea loc si in cazul in care salariatul se afla in CCC.

Concedierea salariatului aflat in CCC este posibila numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

La incetarea c.i.m., zilele de CO se compenseaza in bani, potrivit art.146 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment - preaviz in concediu crestere copil (ccc) AlditaP AlditaP Ma aflu in concediu de crestere a copilului si am optat pentru 2 ani, pana in martie 2014. Intre timp firma la care lucrez a intrat in faliment. Vineri am ... (vezi toată discuția)
Co de odihna in cazul suspendarii cim pt co ingrijire copil carmin72 carmin72 Buna ziua! Cum se efectueaza co de odihna in cazul salariatului care-si suspenda contractul de munca pentru co de ingrijirea copilului? De pilda, salariatul A ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu neefectuate ionelachirvase ionelachirvase buna ziua ce se intampla cu zilele de concediu neefectuate in cazul in care se intra in concediu prenatal? (vezi toată discuția)