avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariu

Buna ziua, am urmatoarea nelamurire:
am un angajat cu program de 4 ore, necalificat cu salariul minim pe economie si am primit doua instiintari prin care mi se solicita punerea a doua popririi pe venit in limitele stabilite de art.729.
Intrebarea mea este daca, conform art. 729 alin (3) la acest venit eu pot sa ii pun vreo poprire pe venit ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:28, 11 Mai 2017
Teoretic si in sens strict la intrebarea dvs se poate raspunde cu NU, deoarece în cazul în care veniturile salariale sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum or in speta dvs nu depaseste. Insa, daca debitorul mai are un loc de munca si obtine si alte venituri salariale periodice, chestiunea devine discutabila. Dar asta este treaba creditorului si a Bej.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie minima alialex alialex Bună ziua, Soțul meu este pensionar (pe caz de boală) cu un venit de 800 lei format di 256 lei pensie și 544 indemnizație socială. Are o poprire la ... (vezi toată discuția)
O intrebare- poprire exu exu Buna ziua am si eu o intrebare am o popriere pe salar dar urmeaza sa dau pensie alimentare pentru fetita mea cat va fi poprirea totala la un salar minim pe ... (vezi toată discuția)
Popriri Lesurtap Lesurtap Buna ziua, am o poprire pe contul de pensie, si doresc sa stiu daca este legal.Mentionez ca pensia are valoarea de 565 roni si in acest cont nu intra alti bani ... (vezi toată discuția)