avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... O intrebare- poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

O intrebare- poprire

Buna ziua am si eu o intrebare am o popriere pe salar dar urmeaza sa dau pensie alimentare pentru fetita mea cat va fi poprirea totala la un salar minim pe economie?Angajatorul meu nici el nu stie exact ce trebuie sa faca.Va astept raspunsul dvs.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:44, 12 Iunie 2017
Retinerile (poprirea totala) vor fi de maxim 50% din salariu daca veti avea 2 sau mai multe popriri.Conform art. 729 alin.(3) din Codul de procedura civila, veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum

ATENTIE: Nu pot fi poprite acele venituri nete ale salariatului mai mici decat jumatate din salariu minim net pe economie.








Ultima modificare: Duminică, 11 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator
exu a scris:
Angajatorul meu nici el nu stie exact ce trebuie sa faca.

@exu, În cazul in care mai multi executori judecatoresti au dispus infiintarea mai multor popriri asupra veniturilor dvs, iar limita de 1/2 din veniturile dvs este insuficienta pentru acopereirea tuturor popririlor, atunci angajatorul dvs trebuie sa consemneze jumatate din venitul lunar net, si totodata sa îi instiinteze pe executorii judecatoresti care au infiintat popririle, in termen de 5 zile de la comunicarea acestora, urmand ca acestia sa solicite instantei conexarea executarilor.
pai bun dar eu pensia alimentareo platesc din mana iar acuma a venit la firma care lucrez poprire de la o banca cum sa procedez.Si am uitat sa mai precizes ca eu am plata si avans?Va rog ajutatima.Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2017
exu, utilizator
Nicio problema, informati angajatorul si executorii, in scris, ca platiti pensia alimentara din mana, depuneti dovada platii/incasarii, iar executorul jud. trebuie sa conexeze executarile, daca sunt mai multe executari, iar daca este doar o singura executare, atunci trebuie sa tina cont de acele obligatii totale de plata ale dvs si de veniturile totale pe care le obtineti.
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2017
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu Mikiduta83 Mikiduta83 Buna ziua, am o poprire pe salariu, si as vrea sa stiu avand salariu pe cartea de munca jumatate din minim pe economie, eu lucrand doar 4 ore pe zi, si am si ... (vezi toată discuția)
Procedura la infiintarea unei noi popriri mary1979 mary1979 Cum se procedeaza daca ai deja o poprire si angajatorul iti opreste 1/3 si face platile catre executor si mai apare o poprire de la alt executor pe contul ... (vezi toată discuția)
Poprire asupra veniturilor salariale de catre un executor judecatoresc bozatanta bozatanta Buna ziua! Mi s-a infiintat o poprire asupra veniturilor salariale in calitate de girant intr-un contract de credit.Venitul meu net este de 508 lei pe un ... (vezi toată discuția)