Azi am avut o expertiza in privirea unor masuratori in teren ,unde am probleme cu vecinul,este pentru a 2 a oara cand refuza sa i tre expertul pentru asi face treaba.Ce este de facut si cum se pedepseste pt a putea finaliza acest proces pe care il am de 2 ani ??Mentionez ,eu sunt reclamantul
Expertul/ partea in proces prejudiciata poate sesiza instanta de judecata, in scris, cu nr. de inregistrare/ data despre situatia creata pentru ca aceasta sa hotarasca conform prevederilor NCpC care mentioneaza:
-Art. 334 Ascultarea expertului.
(3)In cazul in care una dintre parti opune rezistenta sau impiedica in orice alt mod efectuarea lucrarii, instanta va putea socoti ca dovedite afirmatiile facute de partea adversa cu privire la imprejurarea de fapt ce face obiectul lucrarii, in contextul administrarii tuturor celorlalte probe.
(4)Cheltuielile efectuate cu expertiza pana la data refuzului vor fi suportate de partea care s-a opus efectuarii expertizei.
(5)In mod exceptional, cand aflarea adevarului in cauza este indisolubil legata de efectuarea probei cu expertiza tehnica, instanta va autoriza folosirea fortei publice in scopul efectuarii expertizei, prin incheiere executorie pronuntata in camera de consiliu, dupa ascultarea partilor.
Expertiza topo
ergisela
Buna ziua, intr-un dosar de revendicare in care am calitatea de reclamanta, mi s-a admis o expertiza topo cu expert parte. La data efectuarii masuratorilor ... (vezi toată discuția)