Buna ziua, intr-un dosar de revendicare in care am calitatea de reclamanta, mi s-a admis o expertiza topo cu expert parte. La data efectuarii masuratorilor paratii cu rea credinta i-au refuzat accesul expertului meu parte sa intre pe terenul lor pe cind eu i-am permis expertului parte al paratilor sa efectueze masuratori pe terenu meu.
Nu stiu cum sa proocedez. Exista un articol de lege in acest sens? Va multumesc, cu stima
NCpC mentioneaza:
-Art. 335: Efectuarea expertizei la fata locului.
(2)Partile sunt obligate sa dea expertului orice lamuriri in legatura cu obiectul lucrarii.
(3)In cazul in care una dintre parti opune rezistenta sau impiedica in orice alt mod efectuarea lucrarii, instanta va putea socoti ca dovedite afirmatiile facute de partea adversa cu pivire la imprejurarea de fapt ce face obiectul lucrarii, in contextul administrarii tuturor celorlalte probe.
(4)Cheltuielile efectuate cu expertiza pana la data refuzului vor fi suportate de partea care s-a opus efectuarii expertizei.
(5)In mod exceptional, cand aflarea adevarului in cauza este indisolubil legata de efectuarea probei cu expertiza tehnica, instanta va autoriza folosirea fortei publice in scopul efectuarii expertizei, prin incheiere executorie pronuntata in camera de consiliu, dupa ascultarea partilor.
Depuneti la dosarul cauzei nota scrisa cu nr. de inregistrare/ data primit de la arhiva tribunalului despre situatia creata. Expertul parte va mentiona in raportul de expertiza ca nu i s-a permis accesul in teren de catre partea ...
Instanta de judecata va proceda conform mentiunilor de mai sus, prevazute in NCpC.