avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada grad de rudenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada grad de rudenie

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Cum fac dovada gradului de rudenie? Unde pot sa gasesc documente care sa dovedeasca gradul de rudenie, tinand cont ca suntem rude mai indepartate. Ma intereseaza pentru o succesiune. Nu stiu ce fel de dovezi sunt necesare si nu stiu la ce institutie sa apelez.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 04:37, 14 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
MihaDanaa a scris:

...tinand cont că suntem rude mai indepartate.


Cât de îndepărtate? Rudele în linie colaterală au vocație succesorală numai până la gradul al patrulea, inclusiv. Iar verii primari sunt (deja) rude de gradul al patrulea.

Gradul de rudenie este dat de numărul nașterilor.

Altfel spus, nu există un anume document în care să scrie negru pe alb că verii primari V1 și V2 sunt rude de gradul patru. Dar există patru certificate de naștere care, puse unul lângă altul, fac dovada că V1 și V2 sunt rude în linie colaterală (au un autor comun: bunicul/bunica lor). Iar numărul nașterilor (urcând de la V1 la autrorul comun și coborând pe cealaltă linie de la autorul comun la V2) îmi dă și numărul gradelor de rudenie dintre V1 și V2.
Ultima modificare: Vineri, 12 Mai 2017
romascanu, moderator
Buna ziua.
Cred ca stra-strabunicul/a tatalui meu a fost frate/sora cu stra-strabunica/ul decedatei. Daca ar fi sa numar sunt 4 certificate de nastere. Nu exista alti mostenitori
Notarul va poate informa in raport de gradul de rudenie.
Dovada se face cu acte de stare civila.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Speță succesiune NedElena NedElena Speță Succesiune Buna ziua! Am si eu urmatoare speța! Am fost la 5 notari cu 5 pareri diferite. S. A decedat in octombrie 2019. Nu are copii. Nu are ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune. ce grad de rudenie este între mine și vărul de-al doilea al tatălui meu? Salut2060Salut Salut2060Salut Ce grad de rudenie exista intre mine si varul de al 2-lea al tatalui meu? Am intrebat diversi avocati si notari si raspunsurile difera. Unii dintre acestia ... (vezi toată discuția)
grupe de mostenitori negut negut Cite grupe sunt de mostenitori si in ce ordine vin la mostenire aceste grupe? multumesc de lamuriri (vezi toată discuția)