avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovada grad de rudenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovada grad de rudenie

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Cum fac dovada gradului de rudenie? Unde pot sa gasesc documente care sa dovedeasca gradul de rudenie, tinand cont ca suntem rude mai indepartate. Ma intereseaza pentru o succesiune. Nu stiu ce fel de dovezi sunt necesare si nu stiu la ce institutie sa apelez.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 04:37, 14 Mai 2017
Cred că este chiar 11. Pentru că stră-străbunicul tatălui este, de fapt, stră-stră-străbunicul OP. Acesta a fost frate cu stră-străbunicul decedatei având autor comun pe stră-stră-stră-străbunicul OP.
OP-P-B-SB-SSB-SSSB-SSSSB-SSB-SB-B-P-Dec = 11
Se mai poate face ceva in aceste conditii?
Eu am numărat vreo unsprezece nașteri = grade de rudenie...

Oricum, nu mai contează. Moștenitor este comuna, orașul sau municipiul, după caz. (în lipsă de moștenitori în grad succesibil).

În concluzie: nu e nimic de făcut.
Ați verificat dacă defuncta nu a lăsat vreun testament?

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Mai 2017
romascanu, moderator
Nu, nu a lasat nici un testament.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Are vreo importanta plata impozitului, achitat de parintii mei?
:))) Mai mult de 10 . :)))

Și, de unde știți că nu există moștenitori ?
Daca decedata nu are, nu însemna că cei dinaintea ei nu aveau .
V-ați dus prea departe la sta-stra lu bunicu'. :)))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speță succesiune NedElena NedElena Speță Succesiune Buna ziua! Am si eu urmatoare speța! Am fost la 5 notari cu 5 pareri diferite. S. A decedat in octombrie 2019. Nu are copii. Nu are ... (vezi toată discuția)
Gradul 4 de rudenie catalinbanita catalinbanita Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine... si sa imi raspundeti punctual. 1. Sotiile a doi frati se incadreaza in ``rude pana la gradul 4``? 2. Daca ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara copii, cu act de vanzare cumparare catre un strain kittyutabran1 kittyutabran1 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu o situatie Este vorba despre o succesiune. Gradul de rudenie este de nepoti. Matusa mea a decedat de curand, era ... (vezi toată discuția)