avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta masina vanduta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta masina vanduta

In anul 2012 am vandut o masina la Avia. Masina a fost radiata de la Taxe si Impozite, am factura si contract de V/C ca dovada pt instrainarea masinii.
Zilele trecute am primit un PVCC pt numarul de inmariculare al masinii vandute, care masina (sau alta masina, dar cu placutele respective) a circulat in Decembrie 2016 (!) fara rovinieta.
Pe portatul cu evidenta autovehiculelor inmatriculate, cautand dupa nr-ul de identificare al masinii, aceasta apare radiata iar nr-ul de inmatricuare respectiv este disponibil.
Mi-am pregatit contestatia si actele doveditoare pt judecatorie, insa nu mi-e clar daca la final trebuie sa invoc/citez vreun articol din vreun Cod...

Cel mai recent răspuns: ContSters369380 , utilizator 21:35, 2 August 2017
Buna seara,
Depuneti urgent acea contestatie.
Temeiul de drept este art. 31 din OG 2/2001.
Art. 31
(1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
Multumesc mult pentru raspuns! Sunt in termen, luni am primit plicul (08.05 e data postei). Maine merg sa platesc taxa de timbru iar luni trimit contestatia si inscrisurile cu Posta, cu confirmare de primire.
Am primit comunicare cu termen in septembrie. CNAIR invoca faptul ca contractul de V-C este act sub semnatura privata si poate fi antedatat (?!) Insa, eu nu am depus la dosar doar contractul de V-C, ci si factura emisa in 2012 catre clientul Avia Motors, dovada de la Administratia Finaciara din care rezulta intrainarea masinii in urma cu 5 ani si scoaterea din evidenta fiscala a firmei.De asemenea, print de pe portalul inmatriculari de unde rezulta ca auto cu seria de sasiu respectiva a fost radiata si ca nr-ul de inmatriculare respectiv este disponibil pentru inmatriculare...deci, cum as putea eu, ca reprezentant al unei SC sa platesc o amenda de rovinieta pt o masina care nu apartine firmei (riscand sa platesc la nesfarsit astfel de amenzi...poate ca masina cu placutele de inmatriculare respectiva circula tot anul 2017 fara rovinieta) Mai ales cand nimeni nu poate face rovinieta pt acel nr de inmatriculare, intrucat apare disponibil, si nu in circulatie?
Cum as putea sa mai dovedesc ca masina respectiva (nr de inmatriculare) nu a apartinut firmei la momentul surprinderii de catre camerele de luat vederi, adica la finalul anului 2016?
Nu pot decat sa banuiesc ca o masina oarecare circula pe strada cu placutele de inmatriculare care au apartinut masinii pe care am vandut-o in urma cu 5 ani si CNAIR a mers in baza de date la ultimul proprietar, netinand cont de faptul ca masina a fost vanduta in urma cu 5 ani...
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2017
ContSters369380, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta - masina vanduta ContSters22096 ContSters22096 am primit in pv de aplicare a unei amenzi de catre CNAIR pt ca in luna feb 2017 as fi circulat fara rovinieta valabila. problema e ca masina a fost vanduta in ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta ciciilo ciciilo Buna ziua In 01 iulie 2010 am vandut prin contract de v-c un autoturism unei persoane. Am mers la Administratia financiara si am scos automobilul de pe ... (vezi toată discuția)