avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea c.i.m. in caz de pensionare anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea c.i.m. in caz de pensionare anticipata

Am primit o instiintare de la Casa de Pensii cu privire la o pensionare anticipata,a unui salariat . Conf. CM trebuie sa-i fac dec. de incetare in termen de 5 zile calendaristice. Am primit instintarea pe data de 11.05.2017. Pers. in cauza se incadreaza la pensie anticipata, primind acasa decizia de pensionare anticipata care are data 04.05.2017 . El doreste sa continue activitatea nu doreste incetarea C.I.M. Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:42, 12 Mai 2017
Nu poate continua activitatea decat daca renunta la pensia anticipata.

Incetarea c.i.m. se face cu data comunicarii deciziei de pensionare , adica 11.05.2017.


Dar ,doreste sa renunte la pensia anticipata?? Ce trebuie facut?

freeelis a scris:

Nu poate continua activitatea decat daca renunta la pensia anticipata.

Incetarea c.i.m. se face cu data comunicarii deciziei de pensionare , adica 11.05.2017.


Salariatul poate solicita Casei de pensii , in baza art.106 alin.3 din Legea 263/2010, in termen de 30 de zile de la comunicare, anularea decizia de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata Bora Irina Bora Irina Va rog sa ma lamuriti: daca un salariat solicita inscrierea la pensionare anticipata, este obligatoriu sa inceteze contractul individual de munca in momentul ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala rita1 rita1 Daca data deciziei de pensionare este din luna mai si pensionarul a ajuns in posesia deciziei in septembrie,(timp in care acesta a lucrat),conf art 106,acesta ... (vezi toată discuția)
Continuare cim pana la comunicarea deciziei de pensionare ContSters229751 ContSters229751 5)Asiguraţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă, cu excepţia pensiei ... (vezi toată discuția)