avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile sentinta finala la casatione italia
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

sentinta finala la casatione italia

Buna ziua ! Locuiesc in italia , sunt convivente cu un barbat italian. In urma unei sentinte definitive gratie a unei erori judiciare a Curtii de Casatie-Roma, dupa un proces de 9 ani, sotul meu este arestat pt.o perioada destul de lunga. Desigur am facut demersurile cu costurile necesare sa inaintam recurs la CEDO(CEDU). Avocatul nostru (noul) , dealtfel foarte cunoscut in italia desigur va incerca ulterior sa ceara o revizie al procesului in italia facând demersuri pt.alte probe noi care sigur exista dar nu au fost niciodata cautate si expuse in proces.Intrebarea mea este:
Este adevarat ca pentru a avea dreptul la o revizuire a procesului in Italia , repet in urma unei sentinze definitive a Curtii de Casatie Roma , mai intai trebuie sa trecem de CEDU ? In concluzie , daca nu mergem intai la CEDU nu vom avea un accept pentru o ulterioara revizie a procesului ? Sper sa ma fi exprimat bine dat fiind faptul ca nu sunt experta in domeniu. Multumesc !
Catalina
Cel mai recent răspuns: CIULEILACRAMIOARA , utilizator 18:54, 28 Septembrie 2017
Mai jos gasiti toate explicatiile de care aveti nevoie

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ] )

[ link extern ]
Multumesc pentru interventie! Intrebarea mea era simpla dar cred ca nu am formulat eu bine. Pentru a ajunge la etapa revizuirii unui proces penal finalizat cu o condamnare definitiva legal e obligatoriu epuizare etapa CEDU? MUltumesc!
Daca citeati linkurile, vedeati ca nu e nevoie; revizuirea este o cale extraordinara de atac; la CEDO mergeti dupa revizuire
Imi cer mii de scuze. Dar totusi este un termen limita pt.CEDO de 6 luni de la depozitarea motivelor ( in cazul nostru au fost depozitate in 22 feb). Sa facem intai o revizuire am pierde timpul permis de 6 luni. Va rog din suflet sa ma ajutati sa inteleg. Sotul meu a primit sentinta in 30 sept.2016 . Sa inteleg ca puteam sa cerem imediat o revizuire chiar daca nu erau depozitate motivele ? Apoi dupa motivatii sa facem ceea ce facem acum adica CEDO?
Dupa CEDO mai putem face revizuirea extraordinara aprocesului in cazul in care aceasta respinge cererea?

Alte discuții în legătură

Plangere la cedo darisdinu darisdinu buna seara ! sant un cetatean care a suferit un abuz din partea justitiei din romania am fost condamnat fara sa fiu vinovat la 3 ani de inchisoare. in data ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie (romana si italiana) pentru nou nascut neagoe82 neagoe82 Buna ziua asi dori informati in privina dobandirii cetateniei duble a ficei mele . Eu am dubla cetatenie romana-italiana , sunt casatorita cu un italian iar ... (vezi toată discuția)
Sesizare la cedo RomeoDorian RomeoDorian Poate fi sesizată CEDO dacă, deși au trecut cele 6 luni prevăzute ca termen de la comunicarea hotărârii definitive a ultimei instanțe, după această ... (vezi toată discuția)