avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... plangere la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

plangere la CEDO

buna seara ! sant un cetatean care a suferit un abuz din partea justitiei din romania
am fost condamnat fara sa fiu vinovat la 3 ani de inchisoare.
in data de 20 ianoarie 2011 am ramas definitiv la curtea de apel bucuresti .
acum am facut o cerere de revizuire a dosarului si astept raspuns.
pana in momentul de fata nu am depus nici o plangere la cedo.
stiu ca exista un anume termen de 6 luni de zile in care poti sa te plangi la cedo .
vreau sa stiu daca mai pot sa depun plangere sau cerere sau vrun formular pentru a mi se lua in cosiderare plangerea la cedo???
sau poate imi spune cineva cum sa fac sau unde sa ma adresez in situatia prezentata mai sus. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:22, 22 Octombrie 2011
Buna seara,

Plangerea la CEDO trebuie facuta obligatoriu intr-un termen de maximul 6 luni de cand hotararea a ramas definitiva si irevocabila. Exista un formular care trebuie completat de catre dumneavoastra si adresat Curtii. Acesta este ink-ul si gasiti toate informatiile necesare: [ link extern ] /
va multumesc pentru raspuns dar daca eu am ramas definitiv pe 20 .01.2011 pana in prezent a trecut 10 luni deci am depasit termenul ?? mai am vro sansa
Stimate domn,

Termenul de 6 luni al învestirii CEDO, așa cum este conturat și de jurisprudența Curții, curge în cazul dvs. de la recurs.

CEDO nu este o instanță inflexibilă, astfel că va analiza acest termen de decădere sub aspectul utilității căii de atac.

Ce înseamnă acest lucru pentru dvs: dacă revizuirea este cu adevărat o cale utilă în cazul dvs - iar admiterea în principiu a cererii este un criteriu pentru utilitatea revizuirii - se poate vorbi despre calcularea termenului de la revizuire, dacă nu, eu personal nu văd ce ați mai putea face.

Cu stimă.
Termenul de 6 luni se calculeaza de la data de la care dumneavoastra ati luat cunostinta de hotarare...
Termenul legal pentru introducerea cererii catre CEDO este de 6 (sase) luni de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii atacate
Pentru ca cererea sa fie admisa,este necesar sa fi fost utilizate toate caile de atac nationale

Alte discuții în legătură

Caut avocat la cedo darisdinu darisdinu vreau sa imi angajez un avocat la cedo pentru un caz penal . am fost condamnat la 3 ani inchisoarepentru un furt fara sa fiu vinovat cu nimic ,de judecatoria ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo bcory bcory Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un formular si cu ceva sfaturi pt. a redacta o plangere la CEDO? Fac precizarea ca am luat cunostiinta de durata de 6 ... (vezi toată discuția)
Cedo mac6 mac6 Pentru a adresarea unei contestatii la CEDO pot fi folosite hotararile penale comunicate la domiciliu de instante ,doar cu semnatura grefierului si ... (vezi toată discuția)