avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie (romana si italiana) pentru nou ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie (romana si italiana) pentru nou nascut

Buna ziua asi dori informati in privina dobandirii cetateniei duble a ficei mele . Eu am dubla cetatenie romana-italiana , sunt casatorita cu un italian iar fica noastra are cetatenie italiana dupa tata. Vrem ca fica nostara sa aiba si cetatenie romana . Noi locuim in italia . Ce procedura exista in romania pentu ca fica noastra , in varsta de doua luni , sa dobandeasca si cetatenia romana?asi vrea sa mergem in tara sa rezolvam pt ca ne este mai usor decat sa mergem la ambasada din roma
Va multumesc
Neagoe Catalina
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:56, 22 August 2014
Il puteti transcrie la orice consulat al Romaniei din Italia, nu trebuie sa mergeti la Roma.
Actele de care aveti nevoie le gasiti aici (de astea aveti nevoie si in tara):
[ link extern ]
Certificatul de casatorie l-ati transcris?
cel mai aproape consulat al romaniei este la roma. de creciun mergem in bucuresti si asi vrea sa rezolv acolo dar nu stiu unde trebuie sa ma prezint si cu ce acte. am inteles la statul civil ? certificatul de nastere nu l-am transcris , cum trebuie sa procedez? multumesc
certificatul de nastere nu l-am transcris , cum trebuie sa procedez?

De nastere am inteles ca nu l-ati transcris, eu v-am intrebat de cel de casatorie. Pare ca nu aveti decat actele italiene.

Nu puteti transcrie la Bucuresti decat daca ati locuit acolo. Daca nu, trebuie sa mergeti in localitatea in care aveti sau ati avut domiciliul ultima data in Romania. N-o sa reusiti sa rezolvati cand veniti in tara pentru ca intai trebuie sa obtineti certificatul de casatorie romanesc si abia apoi puteti depune pentru certificatul de nastere al copilului. Pentru fiecare dintre ele trebuie asteptat cam 30 de zile, deci minim 2 luni in total.
Faceti un efort si mergeti la Roma, e o procedura de durata.

Actele de care aveti nevoie le gasiti aici:
- certificat casatorie
[ link extern ]
- certificat de nastere
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea minorului in italia madalina883 madalina883 buna ziua eu ma numesc madalina si am 24 de ani stau impreuna cu un baiat albanez de 4 ani. anul acesta in martie am nascut un baiatel,care acuma are 3 ... (vezi toată discuția)