avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... supliment de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

supliment de insertie

sotia a stat cu bebe acasa primul an si eu al doilea. Ma reintorc la munca cand face copilul 2 ani, pe 16 iunie. Mai avem dreptul la stimulent de insertie?
Cel mai recent răspuns: amop1234 , utilizator 21:21, 16 Mai 2017
Daca reveniti la munca la data cand copilul implineste 2 ani , nu mai puteti beneficia de stimulent de insertie.

OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

In speta, pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani trebuia sa reveniti la munca inainte de data de 16.04.2017.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua Silvia Budoiu Silvia Budoiu Bună ziua am și eu o dilema ...Am un bebe de 1 an și 7 luni. .Am terminat 12 clase și am intrat în șomaj .după aceea am întrerupt șomajul ca sa intru ... (vezi toată discuția)
Creștere copil geo1982ro@yahoo.com geo1982ro@yahoo.com Bună dimineața, vă rog să-mi spuneți și mie dacă nu mă mai întorc la ultimul locul de muncă de unde am rămas în creștere copil și vreau să merg ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu din cic IoanaSpulber IoanaSpulber Hristos a înviat! As vrea sa va intreb cand trebuie sa revin la munca din CIC pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana împlinește copilul 3 ... (vezi toată discuția)