avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... demiterea primarului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

demiterea primarului

Buna ziua! La noi in sat avem tigani veniti la munca pe timpul verii. Toamna isi iau bagajele si corturile si pleaca inapoi la ei acasa. Problema este ca sunt obraznici, ne bat copiii, isi lasa animalele (caii) pe unde apuca si astfel intra in gradini si strica. Am facut o petitie catre primar, semnata de mai multi oameni din sat (nu de toti , ca unii ii vor aici sa ii ia la munca). Ideea este ca primarul s-a certat cu noi si ne-a ras in nas. A facut tot ce a vrut el pentru ca si el ii ia la munca la camp. Deocamdata nu am primit nici un raspuns la petitie in scris dar ne-a spus ca vor sta tot aici, or primarul nu trebuie sa rezolve problemele oamenilor? Putem cere demiterea lui pentru acest motiv? Daca da, ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: cuticuta , utilizator 20:35, 15 Mai 2017
Legea 215/2001
art.70
(1) Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, organizat în condiţiile legii, conform procedurii prevăzute la art. 55 alin. (3)-(7).

(2) Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, oraşului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.

(3) Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul naşterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărţii de identitate şi semnătura olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului.

(4) Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei, oraşului sau municipiului.
Mulțumesc mult pentru răspuns. Dar dacă aș merge pe ideea de conflict de interese aș putea rezolva problema mai repede, dat fiind faptul că primarul îi ține pe spațiul public fără acordul nostru pentru că are nevoie de ei la muncă?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demitere primar matressimona matressimona vreau sa organizez un referendum pentru demiterea primarului nostru care comite tot felul de infractiuni,va rog sa imi spuna si mie cineva cate semnaturi ... (vezi toată discuția)
Legea 215/2001 julien_slbz julien_slbz Are cineva noile modificari ale Legii 215 din 2001...? Vin alegerile si ar trebui sa fim la curent... Poate le publicati...Multumesc (vezi toată discuția)