avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizația pt al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizația pt al doilea copil

Bună ziua,
Am solicitat ccc până la împlinirea vârstei de 2 ani ( până aprilie 2018) dar intre timp am rămas însărcinată cu al doilea copil care urmează să se nască in iulie 2017. Cât ar trebui să primesc pentru perioada de suprapunere și după ce expiră primii doi ani?
Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:54, 13 Mai 2017
Buna seara!

Daca nu au modificat nimic in legislatie de la 1 iulie 2016 pana in prezent....atunci:

- Pe perioada de suprapunere între cele 2 situații se acordă ICC (85% din media veniturilor nete realizate timp de 12 luni în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii primului copilul) la care se adaugă suma suplimentară (la nivelul indemnizației minime – 1063 lei)
- După finalizarea CIC pentru primul copil se continuă cu CIC pentru următorul copil, fără suma suplimentară.

Numai de bine!
MEG

Indemnizatia minima are o valoare, in prezent, de 1233 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere cic 1 si cic 2 bw_vision bw_vision Buna ziua, Va rog sa ne ajutati din nou. Avem urmatoarea situatie: Copilul 1 nascut in decembrie 2014. Copilul 2 nascut in iulie 2016. Mama a optat la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Violeta V Violeta V Am lucrat di iunie 2016 pana in septembrie 2017.. Cu jumatate de norma ca barman,in prezent nu mai lucrez sunt insarcinata in cinci luni....dupa legea cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2017 NagyZsuzsaa NagyZsuzsaa Buna ziua! Intrebarea mea este, daca sunt angajata doar cu 4 ore, cu salariu minim, daca raman insarcinata anul acesta, cum voi primi indemnizatia? ce suma? (vezi toată discuția)