avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil 2017
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil 2017

Buna ziua!

Intrebarea mea este, daca sunt angajata doar cu 4 ore, cu salariu minim, daca raman insarcinata anul acesta, cum voi primi indemnizatia? ce suma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 29 Martie 2017
Indemnizaţia pentru CCC se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

In situatia in care din calcul reiese o valoare mai mare decat indemnizatia minima - 1233 lei - , veti primi acel cuantum ca si indemnizatie.

In situatia in care din calcul reiese o valoare mai mica decat indemnizatia minima , veti o indemnizatie pentru CCC egala cu cuantumul minim al indemnizatiei (1233 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Mia4 Mia4 Buna seara,am si eu o nelamurile pt ccc,se calculeaza netul pe ultimile 12 luni anterioare nasterii copilului,daca este un salariu mai mare decat minimul pe ... (vezi toată discuția)
Ii indemnizatie crestere copii brastj brastj Buna ziua! M-ar interesa sa aflu raspunsul la urmatoarele intrebari: 1. Sunt titular intreprindere individuala, insa nu am optat pentru plata contributiei la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua- indemnizatie CristinaMares CristinaMares Dacă am trecut pe carte de munca program de 2 ore și un salariu f mic ce indemnizatie primesc ? Primesc minimul de 1062.5? Sau 85% din salariul trecut pe ... (vezi toată discuția)