avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna seara,am si eu o nelamurile pt ccc,se calculeaza netul pe ultimile 12 luni anterioare nasterii copilului,daca este un salariu mai mare decat minimul pe economie....insa la minim se acorda 85%din brut(1450brut minim pe tara,se acorda 1232 lei indemnizatie)...nu inteles dc se calculeaza diferit,si nu se calculeaza 85%din brut si celor care au mai mult decat minimul pe economie(poate sunt persoane care au cu putin mai mult decat minim si li se acorda din net).Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mia4 , utilizator 01:03, 28 Martie 2017
Indemnizaţia pentru CCC se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Asadar, regula de calcul este aceeasi indiferent de valoarea salariului .

Daca din calcul reiese o valoare mai mica decat indemnizatia minima , atunci indemnizatia primita este egala cu valoarea indemnizatiei minime.
Da am citit legea,de ex daca eu am 1500 lei net ca medie pe ultimele 12 luni,voi lua indemnizatie 85% aprox 1275 lei ...iar cei care au 1450 lei brut,nu net....vor lua aprox aceeasi inemnizatie ca si mine pt ca aceasta este minimul....numai inteleg legile aceastea...multumesc pt raspuns!
In situatia in care din calcul reiese o valoare mai mare decat indemnizatia minimna - 1233 lei - , persoana indreptatita va primi acel cuantum ca si indemnizatie.

In situatia in care din calcul reiese o valoare mai mica decat indemnizatia minima , persoana indreptatita va primi o indemnizatie pentru CCC egala cu cuantumul minim al indemnizatiei (1233 lei).
Va multumesc pt raspunsuri.O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 2017 NagyZsuzsaa NagyZsuzsaa Buna ziua! Intrebarea mea este, daca sunt angajata doar cu 4 ore, cu salariu minim, daca raman insarcinata anul acesta, cum voi primi indemnizatia? ce suma? (vezi toată discuția)
Indemnizatie cc 2017 Oana georgiana Oana georgiana Buna ziua.as vrea sa ma lamuriti si pe mine intr o privinta.sunt insarcinata in 5 luni,iar la locul actual de munca am 1 an si 2 luni si carte de munca la 4 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Andreeaalexandra1988 Andreeaalexandra1988 La salariul aferent contractului de munca cu jumatate de norma se acorda indemnizatia de 1062 lei pe luna? (vezi toată discuția)