avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie cc 2017
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie cc 2017

Buna ziua.as vrea sa ma lamuriti si pe mine intr o privinta.sunt insarcinata in 5 luni,iar la locul actual de munca am 1 an si 2 luni si carte de munca la 4 ore.o sa iau minimum de indemnizatie 1250 lei sau se calculeaza 85%din veniturile de pe ult 12 luni? Pt ca pe cm am trecut ca salariu 500 lei. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 19 Mai 2017
Mai intai vi se calculeaza 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului .

Daca din calcul reiese o valoare mai mica decat cuantumul indemnizatiei minime (85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, n.m. 1233 lei), atunci vi se va acorda suma de 1233 lei ca indemnizatie pentru CCC.
Va multumesc tare mult! Este posibil ca patroana sa imi micsoreze salariul pe perioada sarcinii?pt ca vad ca face tot posibilul sa se certe cu mine astfel incat sa mi dau demisia.eu sunt in concediu medical 10 zile si deja a angajat alta fata in locul meu.
Reducerea salariului nu este posibila decat cu acordul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal Elllena96 Elllena96 Soțul meu are salariul brut 1900 de lei și as dori sa știu cam cât ar veni indemnizația de creștere copil atunci când va întra în prenatal. Mulțumesc (vezi toată discuția)
indemnizatia de crestere copil 2018 ioanachirita ioanachirita Buna ziua, Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil, 85% din salariu brut sau din net? concediu prenatal si postanatal se plateste 100% sau 85 ... (vezi toată discuția)
Calcul icc anaria anaria Buna seara, cum se calculează ICC din somaj? Dar din salarii? Se calculează din venitul brut? Multumesc (vezi toată discuția)