avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal

Soțul meu are salariul brut 1900 de lei și as dori sa știu cam cât ar veni indemnizația de creștere copil atunci când va întra în prenatal. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 25 Septembrie 2018
Indemnizația se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani
Indemnizatia pentru cresterea copilului nu se acorda de la data intrarii in prenatal.

1. Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10 din OUG 158/2005.
In situatia veniturilor din salarii, baza de calcul al indemnizațiilor se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

2. Cuantumul indemnizației pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., 1250 lei), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal elizaelena1994 elizaelena1994 Buna. In aprilie am ramas insarcinata, urmand sa nasc in ianuarie. Salariul meu, trecut in cartea de munca, este de 1900 lei. In mana , iau cei 1162+bonus, si ... (vezi toată discuția)
Prenatal Gaman Georgiana Gaman Georgiana Va rog sa ma ajutati si pe mn . cum se calculeaza prenatalul dupa ce nasti 85% net sau brut ? (vezi toată discuția)
cate zile de concediu de maternitate sa-mi iau (cea mai avantajoasa varianta)? dumitrunicole dumitrunicole Buna ziua! As dori sa ma sfatuiti care este varianta cea mai avantajoasa pentru mine. Sunt gravida, iar din saptamana 38 (01.10.2018) am intrat in ... (vezi toată discuția)