avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua- indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua- indemnizatie

Dacă am trecut pe carte de munca program de 2 ore și un salariu f mic ce indemnizatie primesc ? Primesc minimul de 1062.5? Sau 85% din salariul trecut pe cartea de munca ? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 23 Ianuarie 2017
Indemnizatie pentru CCC se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată (de la 01.02.2017 , aceasta va fi de 1233 lei).

Daca din calcul reiese o valoare mai mica decat cuantumul minim al indemnizatiei prevazut de lege , atunci veti primi indemnizatia minima stabilita prin lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil Andreeaalexandra1988 Andreeaalexandra1988 La salariul aferent contractului de munca cu jumatate de norma se acorda indemnizatia de 1062 lei pe luna? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Mia4 Mia4 Buna seara,am si eu o nelamurile pt ccc,se calculeaza netul pe ultimile 12 luni anterioare nasterii copilului,daca este un salariu mai mare decat minimul pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizația de creștere a copilului Paolly Paolly Bună seara,am un an și câteva luni de când lucrez pe 4 ore. Întrebarea mea este cât voi primi pentru creșterea copilului dacă salariul de încadrare al ... (vezi toată discuția)