avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune

Buna seara,
Am si eu nevoie de ajutorul vostru...
Tatal meu a murit acum 2 ani...a fost casatorit de 2 ori...eu cu cele 2 surori provenim din prima casatorie...cu a doua sotie nu a avut copii. In timpul casatoriei cu cea de-a doua sotie,au cumparat apartm in care locuiau. Apartm in care am crescut.
In urma cu vreo 7 ani, cu aprox., sotia a plecat la munca in Italia si ...dusa a fost.
Acum, dupa 2 ani de la moartea tatalui meu, bineinteles ca vrea apartm.
Mi-au venit hartii de la judecatorie prin care mi se spune ca vrea sa ne despagubeasca pe fiecare fiica si ea sa ramana cu apartm.
As vrea sa ma ajutati, sa-mi spuneti sincer ce sanse am sa castig acest proces.
Nu vreau sa ii dau apartm...de cand a plecat in It, ea nu a mai trm absolut nici un ban acasa...
Una din surori ma sustine, cealalta s-ar putea sa accepte despagubirea.
Vreau sa stiu daca are rost sa ...intru intr-un proces care ...costa bani...si...macar sa se merite la final...nu stiu...
Va multumesc ! :)
Cel mai recent răspuns: KaryAnastasia , utilizator 00:05, 22 Martie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apartamentul fiind cumparat in timpul casatoriei se imparte astfel:
1. Mai intai se stabileste cota fiecaruia dintre cei doi soti (cotat tatalui d-voastra si cota fostei lui sotii). Daca nu exista dovezi ca unul dintre ei a avut o contributie mult mai mare cota fiecaruia de de 1/2.
2. Din jumatatea tatalui d-voastra fosta lui sotie ia 1/4;
3. 3/4 din jumatatea tatalui se imparte intre d-voastra si surori, adica fiecare ia cate 1/4.
Acum tragem linie si socotim:
Fosta sotie a tatalui d-voastra are 1/2+(1/2*1/4)=1/2+1/8
Atat d-voastra cat si surorile aveti fiecare cate 1/2*1/4=1/8
Asadar, fosta sotie a tatalui d-voastra are o cota de 5/8 iar d-voastra si surorile cate 1/8.
Acum socotiti cat ati primi in mod real pe apartament si inmultiti suma cu 1/8 cat vi se cuvine iar daca suma propusa de fosta sotie a tatalui e pe aproape eu zic sa o acceptati. Daca e mult mai mica incercati sa mai negociati iar daca e ridicol de mica fata de cat vi se cuvine calculat ca mai sus, judecati-va cu ea.
Ok...am inteles...o sa vad cat anume vrea sa ne dea,deocamdata in-afara de hartiile astea,nu stiu nimic.
Daca eu ma opun la ce vrea ea in momentul de fata, inseamna ca merg in proces direct cu ea?
Normal acum ar urma depunerea raspunsului nostru,a fiecaruia, la judecatorie, nu?
Daca eu spun nu...asta inseamna ca o chem in judecata? Sau ce se intampla daca spun nu?
As vrea macar sa o aman...sa o tin asa o vreme...
Intr-adevar,legea e de partea ei din cauza ca nu au apucat sa divorteze, desi tata asta ar fi vrut... Dar nu vreau sa ii cedez asa usor...Stiu...orgoliul se plateste in cazurile astea...dar,tot as vrea sa stiu daca pot face asta !
Multumesc.
Trebuie sa depuneti cerere reconventionala sau intampinare in functie de cum veti alege sa va judecati.
De amanat se poate amana daca vreti sa amanati si sa angajati avocat ca sa o tineti in sah doar sa va intelegeti cu avocatul sa ii convina sa amane cat mai mult.
De0inde cum va intelegeti cu el.
Probabil il veti plati si pe fiecare termen de amanare ca sa aiba si el interes pentru ca in caz contrar nu il va interesa.
Ok... Dar la primul rasp de la dvs. ati spus sa accept despagubirea, daca e apropiata de suma corecta ... Ati zis sa accept din cauza ca nu sunt sanse sa castig ? Chiar daca as avea dovezi ca ea nu s.a ocupat de apartm si etc ?
Daca as stii ca la sfarsit, judecatorul mi.ar da mie dreptate ...m.as baga in proces cu ea,chiar daca asta inseamna o cheltuiala ... Dar daca sunt sanse minime...adica,in cazurile astea, judecatorii dau castig tot sotiilor...nu as arunca totusi bani asa...
Nu stiu ...e complicat...plus ca e apartm nostru,e tot ce a mai ramas de la tatal meu... :(
Multumesc inca o data de raspunsuri ! :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

De amanat se poate amana daca vreti sa amanati si sa angajati avocat ca sa o tineti in sah doar sa va intelegeti cu avocatul sa ii convina sa amane cat mai mult.
De0inde cum va intelegeti cu el.
Probabil il veti plati si pe fiecare termen de amanare ca sa aiba si el interes pentru ca in caz contrar nu il va interesa.


Sa-mi fie cu iertaciune dar daca si trasul matzei de coada in sala de judecata e numita avocatura :angry: Cate termene credeti ca va suporta un judecator inteligent sa va bateti joc de el? 10? Sau mai probabil maximum 2? Cat credeti ca o sa-l coste pe client prostia asta de amanare fara rost? Eu zic ca pentru un om care munceste pentru bani nu merita.

Alte discuții în legătură

Sanse de castig a apartamentului in fata sotiei tatalui decedat! LarisaSchinteie LarisaSchinteie Ce sanse de castig am in fata sotiei tatalui meu decedat pt apartament?! Eu nu vreau ca ea sa ramana cu apart din diverse motive si vreau sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Se poate sa pierzi dreptul la o mostenire daca nu te-ai prezentat/raspuns la un proces de deschidere succesiune? KaryAnastasia KaryAnastasia Buna ziua, Deschiderea de succesiune a fost facuta de sotia supravietuitoare dupa tatal meu. Noi suntem 3 surori ale tatalui dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)
Proces de succesiune finalizat: poate vinde apartamentul partea care l-a deschis? KaryAnastasia KaryAnastasia Buna seara, Am mai scris pe acest forum si m.ati ajutat foarte mult. Sper sa o faceti si acum. O sa incerc sa scriu despre ce este vorba ca sa ma puteti ... (vezi toată discuția)