avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate sa pierzi dreptul la o mostenire daca nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate sa pierzi dreptul la o mostenire daca nu te-ai prezentat/raspuns la un proces de deschidere succesiune?

Buna ziua,
Deschiderea de succesiune a fost facuta de sotia supravietuitoare dupa tatal meu. Noi suntem 3 surori ale tatalui dintr-o casatorie anterioara.
Mostenirea este un apartament.
In termenul legal de acceptare a succesiunii ,eu am fost singura care am fost la notar si am facut aceasta declaratie. Surorile mele nici nu erau in tara la momentul respectiv, dar nici nu au facut aceasta declaratie acolo .
Dupa ce am primit acasa de la judecatorie cum ca s-a deschis succesiunea dupa tatal meu, eu am depus o intampinare in care am spus ca sunt de acord cu deschiderea succesiunii, sunt de acord ca sotia sa ramana cu apartm si ca doresc evaluarea apartm la pretul pietei ,respectiv sa primesc cota parte din apartm.
Procesul a ajuns la sfarsit, acum 2 zile am primit cum ca se admite cererea reclamantei si ca trebuie sa ne plateasca sulta corespunzatoare.
Pe parcursul procesului, cele 2 surori ale mele nu au dat nici un raspuns ,nici aceasta declaratie de acceptare a succesiunii nu au facut-o , nici nu au depus vreo intampinare , absolut nimic.
Este posibil ca judecatorul sa decida inlaturarea lor de la aceasta impartire pe motivul acesta?
Eu nu prea inteleg ce spune pe hotararea aceasta ,de aceea va rog sa ma ajutati.Daca e nevoie ,incerc sa va scriu cum este formulat acolo .
Dar , asta as vrea sa stiu...din cauza ca nu au dat nici un raspuns ,de nici un fel la acest proces, e posibil sa fie inlaturate de la cota parte din apartm ?
Multumesc foarte frumos !
Cel mai recent răspuns: KaryAnastasia , utilizator 20:17, 30 Septembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este posibil ca judecatorul sa decida inlaturarea lor de la aceasta impartire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti nelamuriri mergeti la un av pt o consultatie,nu avem cum sa ghicim ce scrie in hoyararea dvs.In mod normal ar tb sa intelegeti ce scrie daca primesc sulta si celelalte surori inseamna ca nu au fost ,,indepartate" de la succesiune.
Buna seara...din nou.
As vrea sa vad daca ma puteti lamuri in legatura cu faptul ca cele 2 surori ale mele nu au primit sulta corespunzatoare . Singurele mostenitoare suntem sotia supravietuitoare si eu. Oare de ce a decis judecatorul de caz asa ?! Sa fie de vina faptul ca ele nu au raspuns in nici un fel la aceata deschidere de succesiune sau ...?
Si as mai avea o intrebare : una din surori si.a tot schimbat domiciliul (doar locuind in alta parte, nu si.a schimbat si domiciliul din buletin )pe parcursul procesului, toate sentintele i.au fost trimise pe adresa din buletin unde ea nu mai locuia. Nefiind acolo, sentintele s.au intors inapoi. Cum se procedeaza in privinta adresei ? Adica adresa se ia de la primarie sau trebuie ceruta persoanei respective? Cum putea sa.i trimita sentintele daca ea se tot muta ? Inca o data specific ca ea s.a mutat, dar adresa din buletin e tot aceea care a avut.o si cand s.a deschis procesul, unde i.au venit sentintele.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de succesiune finalizat: poate vinde apartamentul partea care l-a deschis? KaryAnastasia KaryAnastasia Buna seara, Am mai scris pe acest forum si m.ati ajutat foarte mult. Sper sa o faceti si acum. O sa incerc sa scriu despre ce este vorba ca sa ma puteti ... (vezi toată discuția)
Se poate finaliza un proces de succesiune dacă două din persoanele implicate nu au dat niciun răspuns? KaryAnastasia KaryAnastasia Se poate termina o deschidere de succesiune daca 2 din persoanele implicate nu au dat nici un raspuns? Este vorba despre o deschidere succesiune ( un apartm) ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune KaryAnastasia KaryAnastasia Buna seara, Am si eu nevoie de ajutorul vostru... Tatal meu a murit acum 2 ani...a fost casatorit de 2 ori...eu cu cele 2 surori provenim din prima ... (vezi toată discuția)