avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... venituri care se iau in calcul la stabilirea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

venituri care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pt crestere copil

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie pentru clarifiarea urmatoarei situatii:

In luna mai anul trecut am vandut in nume propriu un apartament, in urma caruia am platit impozit pe venit cf. L 227/2015.

In luna septembrie a anului trecut am intrat in concediu de crestere copil.

Intrebarea este: In calculul Indemnizatiei pt crestere copil intra si acest venit obtinut din vanzarea apartamentului respectiv?

In L 66/2016 scrie referitor la veniturile luate in calcul:
"Art. 2. - (1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani”

De asemena, daca se ia in calcul, va rog sa imi spuneti care ar fi demersurile ulterioare, ce acte ar mai trebui sa depun.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:01, 14 Mai 2017
Veniturile din chirii nu se iau in considerare a calculul indemnizatiei pentru CCC.

OUG 111/2010
art.3
(1) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
.....

Veniturile din chirii - Venituri din cedarea folosinţei bunurilor - sunt reglementate de art.86 - 90 din Codul fiscal.
Va multumesc pentru rapiditatea cu care ati raspuns!

Eu mi-am pus semne de intrebare in urma vizionarii acestei stiri... va rog ascultati putin de la min 2:10 pana la 2:20 ce zice dna. Olguta Vasilescu... la ce face referire? am inteles eu gresit!?

[ link extern ]

Ceea ce a afirmat este eronat , intrucat o contrazice textul de lege prezentat mai sus.

Intr-adevar, a facut referire si la vanzarile de imobile.

Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil neangajat emiliagri emiliagri Buna ziua. Imi puteti spune va rog care este legislatia in privinta indemnizatiei de crestere a copilului nefiind angajata in tara dar cotizez la fondul de ... (vezi toată discuția)
Venitul obtinut din inchirierea unei masini si indemnizatia pt cresterea copilului dianna_natalia dianna_natalia Buna ziua, Venitul obtinut din inchirierea unei masini (sunt si salariata) pe mai multi ani se ia in considerare la calculul indemnizatiei pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil crist12012 crist12012 Sotia mea urmeaza sa nasca luna viitoare. In prezent este asociat si administrator la un SRL, fara carte de munca, in schimb are un venit din inchirierea unui ... (vezi toată discuția)