avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venitul obtinut din inchirierea unei masini si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venitul obtinut din inchirierea unei masini si indemnizatia pt cresterea copilului

Buna ziua,
Venitul obtinut din inchirierea unei masini (sunt si salariata) pe mai multi ani se ia in considerare la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:26, 1 Octombrie 2018
Acest venit nu vi se ia in considerare la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului.

OUG 111/2010
art.2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......


art.3
(1) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 66/2016 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor mishu2012 mishu2012 Potrivit Art. 2. (1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie creștere copil Ionela Luminita Ionela Luminita Buna ziua, Va deranjez și eu cu o întrebare referitoare la calculul indemnizației pentru creșterea copilului: eu sunt la master la zi, sunt angajata si ... (vezi toată discuția)
Venituri care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pt crestere copil Lizuk3 Lizuk3 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie pentru clarifiarea urmatoarei situatii: In luna mai anul trecut am vandut in nume propriu un ... (vezi toată discuția)