avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suspiciune cu privire la veridicitatea unui testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suspiciune cu privire la veridicitatea unui testament

Buna ziua

Am o suspiciune cu privire la un testament incheiat de o persoana bolnava de cancer cu 6 luni inainte de deces, in sensul ca semnatura acesteia a fost falsificata.

Mai mult (fara a aduce acuzatii nefondate), am impresia ca notarul la care a fost autentificat testamentul in acea perioada era anchetat penal, iar ulterior trimis in judecata pentru o alta fapta decat cea de fals in inscrisuri.
Avand in vedere ca sunt in proces cu eventualii legatari ai defunctului, pot solicita instantei sa fie depus testamentul in copie la dosar (pentru a verifica semnatura defunctului) si sa se verifice daca notarul la care a fost autentificat testamentul este trimis in judecata? Daca da, ce se intampla cu testamentul incheiat?
Va multumesc pentru ajutor, dar este o situatie mai incurcata.
Va doresc in continuare o zi minunata.
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2017
ni_leta, utilizator
Formulati cerere ptr.anularea testamentului,solicitati o expertiza grafologica a semnaturii.
Va multumesc mult pentru raspuns, dar pot solicita sa fie depus testamentul in copie la dosar pentru a verifica semnatura? Si cum pot afla daca notarul respectiv este inculpat intr-un dosar? Ar fi o coincidenta prea mare in ce priveste numele (care nu este deloc comun)si cele doua prenume.
Multumesc din nou.
Ptr.exepertiza grafologica este necesar originalul testamentului,nu se poate face expertiza dupa o copie fie ea si autentifcata de un notar public..Puteti solicita relatii la Camera Notarilor Publici, fie persoanal, fie prin intermediul instantei.
Daca credeti ca e cum ziceti si testatorul a decedat puteti deschide proces civil.
Proces penal se poate descbide dar fara probe 0archetul nu va face cercetari aprofundate cred eu.
multumesc din suflet pentru raspunsuri. Daca as vedea semnatura de pe testament mi-as da seama dacfa este semnatura defunctului. Ce se intampla daca notarul trimis in judecata este acelasi la care a fost incheiat testamentul?

Alte discuții în legătură

Procedura de mentinere a actelor in arhiva notarilor publici ... ghita_28 ghita_28 Procedura de mentinere a actelor in arhiva notarilor publici si eliberarea de duplicate dupa acestea,a fost sau nu alta procedura prin anul 2000,in sensul ca ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un act de vânzare-cumpărare cu uzufruct viager dacă semnăturile ambelor părți sunt false și dacă vânzătorul este decedat? ValentinoGaravani ValentinoGaravani Buna ziua,se poate anula un act de vânzare cumpărare cu uzufruct viager dacă semnăturile ambelor părți sunt false?si dacă vânzătorul este decedat? (vezi toată discuția)
Calcului partilor pt. mostenitorii rezervatari AureliaStamate AureliaStamate Acuma 1 an a murit tata, recent mama a deschis procedura de succesiune. A aparut astfel un testament lasat de tata prin care ne dezmosteneste pe mine si pe ... (vezi toată discuția)