avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vânzarea unui teren - venit pt indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vânzarea unui teren - venit pt indemnizatie

Bună ziua,
As vrea sa știu dacă venitul obținut în urma vânzării unui teren agricol este luat în considerare la calcularea indemnizatiei. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:04, 15 Mai 2017
OUG 111/2010
art.3
(1) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
.....

Venituri din transferul proprietăților imobiliare sunt reglementate de art.111 din Codul fiscal. Astfel, aceste venituri nu se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru CCC.
Vă mulțumesc pentru răspuns! Am uitat sa precizez ca tranzacția a avut loc la începutul anului 2016 - prin urmare am plătit impozit pentru ceea ce am incasat. In conditiile mai sus mentionate se poate lua in considerare acest venit la calcularea indemnizatiei?Am nascut în iunie 2016, însă a intrat în concediu sotul meu.
Nu se poate lua in considerare , art.3 din OUG 11/2010 prevede clar ce venituri se iau in considerare la calculul indemnizatiei pentru CCC.

In speta, este vorba despre veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură .
Am pus aceasta întrebare pentru ca saptamana trecuta ministrul muncii a acuzat "o practica" prin care "se platesc salarii mai mari de catre angajatori in ultimele luni de sarcina" sau "se fac vanzari de imobile si automat indemnizatia e mai mare". [ link extern ] .
Probabil nu cunoaste destul de bine legislatia sau a fost informata gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil katy20ro katy20ro Buna ziua, Urmeaza sa intru in septembrie 2016 in concediu de crestere copil. Detin un apartament dat in chirie (500 ron) pentru care platesc impozit si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Jing Jing Buna ziua! Veniturile din vanzarile a doua loturi de teren se pot lua in considerare la calculul indemnizatiei de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil zeratulman zeratulman Buna ziua, In anul fiscal 2019 am realizat venituri din cedarea bunurilor in scop turistic (o casuta de 5 camere) pe persoana fizica. In 2020 am depus ... (vezi toată discuția)