buna ziua,fostul sot care a decedat a cumparat un teren cu act de donatie si donatarul sustine dupa decesul sotului ca nu i-a achitat suma ceruta.In urma decesului copiii mei minori au obtinut un certificat de mostenitor unde este inclus si terenul respectiv.Donatarul poate anula donatia odata ce terenul este deja trecut pe certificatul de mostenitor al copiilor mei minori?multumesc mult!
multumesc mult pt amabilitatea dvs de a-mi raspunde.Contractul de donatie a fost intocmit pt faptul ca donatarul a fost scutit de anumite taxe.Fostul sot i-a achit suma ceruta,actul este intocmit la birou notarial si eu acum l-am inregistrat la registrul agricol in Primarie,unde platesc impozit pe el deoarece este trecut pe certificatul de mostenitor.Nu exista o chitanta cu pretul achitat,dar stiu ca este achitat pretul,altfel nu ajungeau la notar sa faca actul de donatie.Ce ma intereseaza este:poate fostul proprietar,adica donatarul sa anuleze aceasta donatie?multumesc
"stiu ca este achitat pretul,altfel nu ajungeau la notar sa faca actul de donatie."
Daca partile aveau in vedere o donatie in adevaratul sens al cuvantului, nu trebuia achitat nici un pret. Dar, dupa cum a spus un user, asa se intampla cand oamenii nu sunt de buna credinta si vor sa "fenteze".
Deduc ca sotul dvs si donatorul erau rude. Altfel nu ar fi fost scutiti de "anumite taxe".
Atat timp cat donatorul nu a demonstrat ca actul a fost o vanzare deghizata si nu face dovada neachitarii pretului, nu se anuleaza nimic.
Donatie simulata
gyoni8
Buna,
Tata si mama ii fac contract de vanzare fratelui meu pe intregul lor patrimoniu.
intrebari:
1. Ce sanse am sa declar respectivul act nul?
2.Care ... (vezi toată discuția)