avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE DONATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE DONATIE

Buna ziua,fostul sot inaintea decesului sau a cumparat un tern agricol cu Contract de Donatie intocmit la un notar.Deoarece am 2 minori cu fostul sot(eram divortati la data decesului sau) amacceptat succesiunea in numele minorilor.Inca nu am primit Certificatul de mostenitor,acest teren se va mosteni,deci trebuie sa duc notarului si acest contract de donatie?eu am ridicat de la notarul care a intocmit contractul de donatie,doar Extras de carte funciara.Trebuie sa mai existe vreun act ?La primarie trebuie sa merg eu sa il inregistrez?Donatorul poate strica acest act fara stirea mea,pt ca invoca motive ca nu ar fi fost achitat pretul intreg.multumesc
Cel mai recent răspuns: tabangina , utilizator 13:45, 15 Noiembrie 2016
Doamna donatie INSEAMNA GRATIS. adica eu va dau ceva si dvs doar imi spuneti multumesc! Numai la vanzare se da pret! Actele nu se strica si nici nu se sparg! Daca nu aveti contractul de donatie dar aveti extras CF pe teren, o sa ceara notarul care dezbate succesiunea de la colegul sau care a intocmit contractul de donatie o copie!
mltumesc pt raspuns,dar donatarul nu i-a donat terenul fosului sot,i l-a vandut doar ca a facut contract de donatie pt ca altfel terenul avea sa fie scos la licitatie si se complicau lucrurile.Ei s-au inteles asupra unui pret din care se pare ca a fost achitata o parte si restul apoi.E posibil ca contractul sa nu fie pe numele fostului sot,adica nu s-a incheiat ?
Doamna daca in extras CF scrie ca propietar este sotul inseamna ca acel contract s a incheiat. Nu aveti decat sa va judecati cu cel care i a donat/vandut si sa vedeti pana la urma cui va reveni terenul. Actul e simulat.
am inteles.multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren donat andreialexandra andreialexandra buna ziua,fostul sot care a decedat a cumparat un teren cu act de donatie si donatarul sustine dupa decesul sotului ca nu i-a achitat suma ceruta.In urma ... (vezi toată discuția)
Donație făcută de bunica mea în vârstă de 88 ani, nedeplasabilă și neștiutoare de carte. pot eu, în calitate de unic moștenitor, să solicit anularea/revocarea donației? Silvia Ionela Silvia Ionela Buna ziua! Daca bunica mea in varsta de 88 ani, nedeplasabila si nestiutoare de carte, a donat unei persoane un teren arabil, fara a fi asistata de o ... (vezi toată discuția)
Cedarea unui apartament obtinut prin mostenire unuia din copii Ojovan Gabriela Ojovan Gabriela Buna ziua! As dori sa ma ajutati in clarificarea unei probleme. Socrul meu a obtinut in urma succesiunii (la moartea parintilor sai) un apartament. El ... (vezi toată discuția)