avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bani de taxa succesiune-ba
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bani de taxa succesiune-ba

Ce ma fac fratilor, ca trebuie sa vand un teren mostenire, am client dar n-am avut bani de succesiune si cadastru. terenul mostenire fiind de la bunica. Daca pun clientul sa le plateasca si ii scad din suma totala aceste cheltuieli, poate nu are increderere si ii dau dreptate. Asadar m-am gandit sa fac un antecontract de vanzare- cumpare, imi plateste un avans si diferenta dupa ce ii procur actele.
voi ce ziceti?

Cel mai recent răspuns: ContSters87904 , utilizator 14:06, 22 Septembrie 2009
Si eu am procedat la fel cand am vandut casa mostenita de la bunicul. Nu aveam nici cadastru, nici intabulare. Cumparatorul l-a gasit o agentie imobiliara care a studiat toate actele si a vazut ca totul e OK. Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare si am primit un avans din partea cumparatorului. Din acesti bani si cu ajutorul agentiei am rezolvat cu actele. Singura precautie este sa fixezi un interval de timp suficient de mare pentru perfectarea actelor. Cred ca sase saptamani sunt suficiente. Eu am fixat atunci termenul peste doua luni pentru ca la mijloc erau si sarbatorile de iarna.
Succes!
este cel mai bine sa faceti un antecontract,atunci cand nu dispuneti de fonduri banesti.Din avansul luat puteti demara actele in vederea vinzarii.
sau puteti face un contract de imprumut sub semnatura privata , cu cumparatorii .
fixati un termen de rambursare cat mai mare , cateva luni , pt a avea timp suficient sa rezolvati problema actelor .

personal nu cred ca sunt suficiente 6 saptamani , dar probabil ca depinde de la caz la caz.
va multumesc mult dragii mei, va pup

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare necesare! thetraveler thetraveler Buna ziua! As dori sa stiu daca un antecontract se poate incheia doar daca in momentul de fata exista actul de vanzare cumparare (intre fostul proprietar si ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat legal pentru deblocarea situatiei Andrei2019 Andrei2019 Buna ziua! Va rog sa ma indrumati pentru a rezolva o problema privnd vanzarea unei case cu teren la tara. In anul 2012 ca urmare a decesului bunicilor s-a ... (vezi toată discuția)
Plata avans apartament in constructie mariusgrid mariusgrid Buna ziua! Intentionez sa cumpar un apartament inca neconstruit cu plata in avans.Constructorul e persoana fizica iar platind in avans obtin un pret mai mic ... (vezi toată discuția)