Ce ma fac fratilor, ca trebuie sa vand un teren mostenire, am client dar n-am avut bani de succesiune si cadastru. terenul mostenire fiind de la bunica. Daca pun clientul sa le plateasca si ii scad din suma totala aceste cheltuieli, poate nu are increderere si ii dau dreptate. Asadar m-am gandit sa fac un antecontract de vanzare- cumpare, imi plateste un avans si diferenta dupa ce ii procur actele.
voi ce ziceti?
Si eu am procedat la fel cand am vandut casa mostenita de la bunicul. Nu aveam nici cadastru, nici intabulare. Cumparatorul l-a gasit o agentie imobiliara care a studiat toate actele si a vazut ca totul e OK. Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare si am primit un avans din partea cumparatorului. Din acesti bani si cu ajutorul agentiei am rezolvat cu actele. Singura precautie este sa fixezi un interval de timp suficient de mare pentru perfectarea actelor. Cred ca sase saptamani sunt suficiente. Eu am fixat atunci termenul peste doua luni pentru ca la mijloc erau si sarbatorile de iarna.
Succes!
sau puteti face un contract de imprumut sub semnatura privata , cu cumparatorii .
fixati un termen de rambursare cat mai mare , cateva luni , pt a avea timp suficient sa rezolvati problema actelor .
personal nu cred ca sunt suficiente 6 saptamani , dar probabil ca depinde de la caz la caz.