Intentionez sa cumpar un apartament inca neconstruit cu plata in avans.Constructorul e persoana fizica iar platind in avans obtin un pret mai mic cu cca. 6000 euro.
Problema care se pune este urmatoarea: exista riscul ca banii dati in avans sa nu mai poata fi recuperati daca apar situatii neprevazute? (constructorul dispare, terenul intra in litigiu sau alte probleme specifice tarii noastre dragi).
Ce imi sugerati sa fac pentru a preveni pierderea banilor? Va multumesc.
Avansul este extrem de mare...ce procent este. Sincer, fără garanții extrem de solide, eu nu v-aș sfătui să plătiți atât de mult. Probabil că suma este apropiată de prețul final.
Suma finala ar fi de 94.000 euro. E adevarat ca suma e foarte mare si ca a plati acesti bani doar in baza unui antecontract de vanzare-cumparare mi se pare un lucru gresit.
Banuiesc totusi ca nu sunt prima persoana care ar prefera sa plateasca in avans pentru a beneficia de o reducere. Toti dezvoltatorii imobiliari ofera preturi reduse pentru plata in avans.
De aceea cred ca ar trebui sa existe o procedura care sa asigure clientii ca banii lor nu vor disparea.
Acest dezvoltator are o parcela ingradita pe care afirma ca urmeaza sa construiasca 12 blocuri. Dupa cate am vazut deja, doua din ele sunt deja finisate iar doua sunt in constructie. Apartamentul meu ar urma sa fie gata in octombrie 2016.