avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata avans apartament in constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata avans apartament in constructie

Buna ziua!

Intentionez sa cumpar un apartament inca neconstruit cu plata in avans.Constructorul e persoana fizica iar platind in avans obtin un pret mai mic cu cca. 6000 euro.

Problema care se pune este urmatoarea: exista riscul ca banii dati in avans sa nu mai poata fi recuperati daca apar situatii neprevazute? (constructorul dispare, terenul intra in litigiu sau alte probleme specifice tarii noastre dragi).

Ce imi sugerati sa fac pentru a preveni pierderea banilor? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariusgrid , utilizator 19:30, 6 Ianuarie 2016
Dvs știți cel mai bine ceea ce vreți să faceți. Eu cred că ați primit pe acest forum suficiente sfaturi care să vă pună în alertă astfel încât să verificați mai bine situația și să vă luați măsuri de precauție.
Concluzia mea din discutie este ca din punct de vedere legal singura cale de a fi ferit de surprize este aceea de a cere garantii solide. Probabil ca asta inseamna ipoteca pe o proprietate imobiliara, asa cum face si banca. O sa incerc sa vad ce se poate face in acest sens discutand cu dezvoltatorul.

Va multumesc frumos pentru ajutorul acordat si va doresc succes si un an nou excelent!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament in bloc nou tarnauc tarnauc Doresc sa achizitionez un apartament intr-un bloc nou in Iasi, aflat in constructie. Termenul de predare al acestuia este septembrie 2016. Dezvoltatorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare declaratie tva 5% VictorMihut1977 VictorMihut1977 Buna ziua. Acum 5 ani mi-am cumparat un apartament in rate la dezvoltator cu suma de 94.000 euro pe o perioada de 20 ani. Pe contract imi scrie 94.000 euro ... (vezi toată discuția)
Am incheiat un antecontract pt un apartament nou Ramona Blidaru Ramona Blidaru Buna ziua, Am incheiat un antecontract pt un apartament nou in 2022. Am preluat deja apartamentul dar nu am finalizat actele deoarece dezvoltatorul nu are ... (vezi toată discuția)