avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Inregistrare mijloc de transport
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Inregistrare mijloc de transport

De la ce data este in vigoare Legea cu care avem obligatia trimiterii dosarului fiscal al mijlocului de transport cu contract de cumparare cumparare la Primaria cumparatorului .Sunt nou în domeniu, si am nevoie de ajutor.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 08:30, 17 Mai 2017
Această obligație este prevăzută în normele de aplicare ale noului cât și vechiului cod fiscal.
Art 471,, alin 5, cod fiscal
[ link extern ]
(5) În cazul oricărei situații care conduce la modificarea impozitului pe mijloacele de transport, inclusiv schimbarea domiciliului, sediului sau punctului de lucru, contribuabilul are obligația depunerii declarației fiscale cu privire la mijlocul de transport la organul fiscal local pe a cărei rază teritorială își are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile, inclusiv, de la modificarea survenită, și datorează impozitul pe mijloacele de transport stabilit în noile condiții începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.

norme:
[ link extern ]

134. (1) În aplicarea prevederilor art. 471 alin. (5) din Codul fiscal, organul fiscal local în ale cărui evidențe era înregistrat mijlocul de transport transmite dosarul, cu confirmare de primire, în vederea impunerii, în termen de 15 zile, organului fiscal local de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru.

(2) Organul fiscal local de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru, după caz, verifică exactitatea datelor privind impunerea la noua adresă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de domiciliu, situația impozitelor Catany93 Catany93 Daca imi schimb domiciliul din oras la tara si mai am de platit impozit la masina,ce se intimpla cu impozitul?se transfera la noua primarie de unde o sa am ... (vezi toată discuția)
Mutare rol fiscal auto in alt judet SERBAm1 SERBAm1 Am cumparat in 2016 un auto nou. Prin vanzarea locuintei in 2017, si cumpararea alteia in alt judet trebuie sa-mi mut si rolul fiscal auto, ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe mijloacele de transport. Senior Moro Senior Moro În 2015 am preschimbat cartea de identitate pe o alta adresa in alta localitate din același județ.in vechea adresa avind declarată un autoturism și o ... (vezi toată discuția)