avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Relații sexuale cu un minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Relații sexuale cu un minor

O persoană majora poate intretine relații sexuale cu una minora (15 ani) ?dacă aceasta este deacord desigur. Am citit legea și mai tare m-a amețit. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 10:43, 16 Mai 2017
Buna ziua!

Da, poate! Insa minora nu trebuie sa fie sub ingrijirea sa (de exemplu, un profesor).

Cu stima.
Nu prea inteleg cum v-a ametit, pentru ca este foarte clara legea. Singura cauza de nepedepsire este aceasta: (5) Faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani.
Sexul cu minorii de peste 15 ani nu se pedepseste decat daca are autoritate asupra ei (ruda, tutore, profesor) sau intra la prostitutie/proxenetism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa filozoful filozoful Tot mai des intalnim cazuri de majori care intretin relatii sexuale cu minori. Intrebare : Care este pedeapsa pentru majorul care intretine raporturi sexuale ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu o persoana de 16 ani carlos_santana carlos_santana Bună ziua . Presupunând că am întreţinut raporturi sexuale cu o persoană in vârsta de 16 ani care urmează să împlinească vârsta de 17 ani pe data ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor de 17 ani xtreme27 xtreme27 Buna . Am intretinut rap sex cu o minora de 17 ani cu acordul iei . Venea la mine fara nici o obligatie . Acum mama iei a facut plangere la politie dupa 3 ... (vezi toată discuția)