avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... darea in urmarire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

darea in urmarire

buna, imi puteti da si mie o cauza concreta de dare in urmarire. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 15 Mai 2017
Darea in urmarire se solicita si se dispune in urmatoarele cazuri:
a)nu s-a putut executa un mandat de arestare preventiva, un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, o masura educativa privativa de libertate, masura internarii medicale sau masura expulzarii, intrucat persoana fata de care s-a luat una dintre aceste masuri nu a fost gasita;
b)persoana a evadat din starea legala de retinere sau detinere ori a fugit dintr-un centru educativ, centru de detentie sau din unitatea in care executa masura internarii medicale;
c)in vederea depistarii unei persoane urmarite international despre care exista date ca se afla in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz în serviciu şi favorizarea infractorului ? adrianpetrache adrianpetrache Buna ziua, Cazul meu a mai fost prezentat aici. Sunt parte vatamata intr-un dosar de inselaciune deschis in 2009, netrimis in judecata nici pana in ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza condamnarea la inchisoare? jedg jedg Buna ziua, Sunt minor (16 ani, 17 in noiembrie) si sunt in cursul unui proces penal pentru trei acuzatii: accesul fara drept, la un sistem informatic prin ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar, nelamurire thad92 thad92 am o probema referitor la cazierul judiciar si minor. Vorbim de legea 290/2004 Pe de o parte, in art. 9 se prevede: in cazierul judiciar se inscriu date ... (vezi toată discuția)