In tot acest interval cei de la politie/cercetari fraude au sustinut ca au luat toate masurile necesare si ca este emis mandat de aducere si ca este dat in urmarire.
Imi amintesc ca in 2015 am intrebat de ce nu apare pe pagina politie la persoane urmarite si mi-au spus ca nu toti urmaritii apar pe site dar sa stau linistit ca va fi retinut daca se intoarce in tara. Tot ei mi-au spus ca urmarire internationala poate fi ceruta doar dupa condamnare ...ceea ce este evident o minciuna.
Conform dispozitiilor C.P.P. darea în urmărire se solicită şi se dispune pentru identificarea, căutarea, localizarea şi prinderea unei persoane în scopul aducerii acesteia în faţa organelor judiciare ori punerii în executare a anumitor hotărâri judecătoreşti.
Darea în urmărire se solicită şi se dispune în următoarele cazuri:
a) nu s-a putut executa un mandat de arestare preventivă, un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, o măsură educativă privativă de libertate, măsura internării medicale sau măsura expulzării, întrucât persoana faţă de care s-a luat una dintre aceste măsuri nu a fost găsită;
b) persoana a evadat din starea legală de reţinere sau deţinere ori a fugit dintr-un centru educativ, centru de detenţie sau din unitatea în care executa măsura internării medicale;
c) în vederea depistării unei persoane urmărite internaţional despre care există date că se află în România.