avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi

Curs practic de implementare e-Factură / e-Transport. Reguli de aplicare și discuții practice. Vezi detalii și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum trebuie sa arate un bon fiscal?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum trebuie sa arate un bon fiscal?

Am intampinat la farmaciile Help Net urmatoarea situatie: primesc in urma achizitionarii unui produs un bon pe care scrie de 2 ori BON NEFISCAL. Cu toate acestea farmacista imi spune ca e bon fiscal. Sunt alte informatii pe bon din care ar trebui sa reiasa daca e bon fiscal ori nefiscal? Am si o poza dar vad ca nu pot sa o atasez aici.
Cel mai recent răspuns: vicar , utilizator 15:14, 16 Mai 2017
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală precizează că bonul fiscal este singurul document care atestă contravaloarea bunurilor.

ANAF avertizează operatorii economici care, potrivit legii, au obligaţia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi de a emite bonuri fiscale, că le este interzis să înmâneze clienţilor documente care atestă plata contravalorii bunurilor achiziţionate sau serviciilor prestate, altele decât bonurile fiscale.

Ținerea unei evidenţe duble, inclusiv prin mijloace informatice, a activităţii prestate este sanctionată drastic de legislaţia în vigoare, sancţiunea putând ajunge până la suspendarea activităţii în punctul de lucru şi sigilarea acestuia pentru o perioada cuprinsă între o lună şi 3 luni, se precizează în comunicatul ANAF.

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală vor penaliza cazurile în care unui client nu îi este înmânat bonul fiscal sau i se înmânează un alt document decât bonul fiscal (notă proformă, nota de consum, bonuri nefiscale).

Sursa: Comunicat de presă ANAF nr. 248/02.03.2015

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal combustibil ContSters285233 ContSters285233 Buna ziua, Este bonul fiscal de combustibil considerat document justificativ daca este mentionat CUI-ul firmei sau trebuie sa scoatem nota de receptie sau ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal P-Sophie88 P-Sophie88 Buna ziua, as vrea sa stiu cum procedez, cand vind un produs catre o persoana fizica si livrarea fac printr-un delegat? Pana acum am facturat produsul x, pe ... (vezi toată discuția)
Terminale de plata electronice nefiscale, loteria bonurilor cyan cyan Multe persoane isi platesc facturile la utilitati sau pentru alti furnizori (telefonie, cablu, produse cosmetice) la terminale cu autoservire amplasate in ... (vezi toată discuția)