avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Finantare pe legea 350
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Finantare pe legea 350

Buna ziua intentionez sa obtin finantare pentru un curs de fotografie timp de 6 luni.
Intrucat doresc dezvoltarea si continuarea proiectului si dupa perioada speficcata in contract as dori sa stiu daca bunurile achizitionate/echipament aferent raman la beneficiar sau trebuiesc predate autoritatii finantatoare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Lupu , Consultant asigurari 13:33, 9 Iulie 2017
Buna ziua.
Pentru a va raspunde la intrebarea formulata, va voi prezenta urmatoarele prevederi ale Legii nr. 350/2005:
Art. 3. - Jurisprudență (1)
(1) Pentru a putea participa la procedura privind atribuirea contractului de finanțare nerambursabilă, solicitanții trebuie să fie persoane fizice sau persoane juridice fără scop patrimonial - asociații ori fundații constituite conform legii - sau culte religioase recunoscute conform legii
...
(4) Finanțările nerambursabile nu se acordă pentru activități generatoare de profit și nici pentru activități din domeniile reglementate de Legea nr. 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate, cu modificările ulterioare.

(5) Potrivit dispozițiilor prezentei legi, nu se acordă finanțări nerambursabile pentru activități ce presupun dezvoltarea infrastructurii solicitantului, cu excepția cazului în care aceasta reprezintă o componentă indispensabilă proiectului.

Avand in vedere cele prezentate de dvs., coroborate cu prvederile mai sus mentionate, apreciez ca va trebui sa returnati in aceasta situatie fondurile utilizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finantare cf legea 350/2005 AndreiStefan68 AndreiStefan68 Buna ziua, Intentionez sa aplic pentru un proiect cf L350/2005; detin o intreprindere individuala si fac parte si dintr-o ONG; care este calea legala ... (vezi toată discuția)
2 minute va răpesc cu o nelămurire - fondurile europene pentru un centru de recuperare copii cu dizabilitati livian77 livian77 Habar nu am Cum se lucrează cu fondurile europene,dar eu as vrea sa fac pe un teren al meu un centru de recuperare pt copii cu dezabilitati.la baza fiind ... (vezi toată discuția)
Acordare fonduri nerambursabile asociatii si fundatii ContSters240394 ContSters240394 Buna. In ce conditii se poate acorda sprijin financiar de catre primarie unor asociatii si fundatii(cluburi sportive, asociatii culturale)?Prin hotarare de ... (vezi toată discuția)