avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna seara,
Unde este stipulat in Codul Muncii ca trebuie trebuie sa sa lucrezi 2 ani daca ai fost trimis de institutie la curs de formare profesionala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:20, 17 Mai 2017
Bună seara!

Nu scrie nicăieri. Angajatorul are, în schimb, libertatea de a opta să formeze profesional, pe cheltuiala sa, doar angajații care își dau acordul, prin act adițional la contractul individual de muncă, să mențină raporturile de muncă o anumită perioadă de timp sau să suporte costurile generate de formarea profesională în cazul în care demisionează înainte de această perioadă.
A existat o astfel de prevedere in Codul Muncii
Art. 195. - (1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala mai mare de 60 de zile in conditiile art. 194 alin. (2) lit. b) si alin. (3) nu pot avea initiativa incetarii contractului individual de munca o perioada de cel putin 3 ani de la data absolvirii cursurilor sau stagiului de formare profesionala .
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata curs demisie AlinIzvoran AlinIzvoran Buna ziua, Daca nu s-a efectuat pct.2 al art. 195 din C. Muncii: Art. 195. - (1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare ... (vezi toată discuția)
Clauze contractuale adikhcd16 adikhcd16 Buna ziua, as dori sa va rog sa-mi explicati cum este cand angajatorul iti stipuleaza in contractul de angajare ca daca pleci inainte de 3 ani, vei suporta ... (vezi toată discuția)
Termenul de mentinere a raporturilor de munca in contractele de formare profesionala btg btg Buna ziua, Am si eu rugamintea sa imi confirmati daca in cazul incheierii contractelor de formare profesionala cu cativa angajati ai societatii, cursul de ... (vezi toată discuția)