avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauze contractuale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauze contractuale

Buna ziua, as dori sa va rog sa-mi explicati cum este cand angajatorul iti stipuleaza in contractul de angajare ca daca pleci inainte de 3 ani, vei suporta unele cheltuieli pentru scolarizarea pe care o vei primi in cadrul companiei. Nu stiu aceste clauze sunt aplicabile sau numai se folosesc ca intimidare? Au vreun temei legal care este stipulat in codul muncii, sau ... ? Stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:27, 15 Mai 2010
Au temei legal - art.195 alin.1 C.mun. - insa numai daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege , si anume: Salariaţii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesională mai mare de 60 de zile în condiţiile art. 194 alin. (2) lit. b) şi alin. (3) C.mun. nu pot avea iniţiativa încetării contractului individual de muncă o perioadă de cel puţin 3 ani de la data absolvirii cursurilor sau stagiului de formare profesională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Unde este stipulat in Codul Muncii ca trebuie trebuie sa sa lucrezi 2 ani daca ai fost trimis de institutie la curs de formare ... (vezi toată discuția)
Termenul de mentinere a raporturilor de munca in contractele de formare profesionala btg btg Buna ziua, Am si eu rugamintea sa imi confirmati daca in cazul incheierii contractelor de formare profesionala cu cativa angajati ai societatii, cursul de ... (vezi toată discuția)
Contract legal sau nu? lmathe1983 lmathe1983 Buna Cand m-am angajat la firma unde lucrez acum m-au pus sa semnez un contract care prevede ca nu put sa plec de la firma pe timp de 3 ani altfel ma oblig sa ... (vezi toată discuția)