avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara - amenda fara puncte?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara - amenda fara puncte?

In decursul zilei de astazi am fost sanctionat contraventional cu o amenda de 580 lei (290 in 48 de ore ) pentru nerespectarea semnificatiei indicatorului ocolire prin partea dreapta .A fost vina mea doar ca am ramas surprins cand inainte de a semna procesul verbal am intrebat cate puncte primesc la aceasta suma iar agentul mi a raspuns cum ca nu primesc nici un punct ci doar amenda . Intrebarea mea este urmatoarea .. exista amenda fara puncte ? Si daca nu .. ce pot face ? Astept un raspuns . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:20, 17 Mai 2017
Trebuie facuta diferenta intre punctele de penalizare si cele de amenda.
Punctele de penalizare se dau pentru anumite contraventii. La insumarea a 15 puncte de penalizare se suspenda reptul de conducere a unui vehicul pe drumurile publice.
Punctele de amenda servesc la stabilirea cuantumului amenzii. Pentru fiecare contraventie care se aplica amenda in Codul rutier sunt prevazute puncte de amenda intre anumite limite. Valoarea unui punct de amenda este egala cu 10% din salariul minim pe economie. La fiecare marire a salariului minim pe economie valorile amenzilor cresc fara sa fie modificat Codul rutier.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi circulatie tolomeidaniel tolomeidaniel Buna seara,ma numesc Tolomei Daniel si am primit recent o amenda de 580 lei in 15 zile am platit 290lei,dar am o nelamurie caci citind in lege spun asa ,, ... (vezi toată discuția)
Amendă auto, aplicare eronată sancțiune. ce șanse de reușită ar avea contestarea pv? eduard1987 eduard1987 Buna ziua Am primit o amenda auto ptr depasirea vitezei legale pe un tronson de drum cu 70km/h limita. Amenda este pentru viteza de 86km/h, scrisa si in PV ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost suspendat permisul sau nu?! Alexandru1994 Alexandru1994 In urma cu 2 zile cand eram prin oras cu masina firmei am fost oprit de catre un echipaj de politie care a constat ca expirase itp-ul pe acea masina! ... (vezi toată discuția)