avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar daună
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar daună

Bună ziua. În urmă cu aproximativ o lună am fost implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, am oprit într-o coloană de mașini și cel ce trebuia să oprească în spatele meu m-a tamponat. A venit poliția, dânsul a fost găsit vinovat pentru producerea accidentului, i s-a reținut permisul pentru că era expirat și dânsul a refuzat să și-l schimbe pe ceva considerente religioase, s-a făcut procesul verbal pe care dânsul nu l-a semnat tot din aceleași motive. Am fost la asiguratorul respectivului, am făcut documentația necesară pentru dosarul de daună.. Toate bune până astăzi când m-am trezit cu un plic de la asiguratorul respectiv în care mi se spune că nu pot fi despăgubit momentan pentru că vinovatul a contestat pv-ul în instanță și că nu îmi va fi rezolvat dosarul de daună până la soluționarea procesului. Din câte am înțeles de la respectivul pe el îl interesează mai mult obținerea permisului și nu daunele provocate mie. Întrebările mele sunt următoarele:
Este legal ca plângerea depusă de respectivul să fie admisă în data de 8.05.2017 în condițiile în care evenimentul a fost pe data de 14.04.2017?
Și cam cât ar dura un astfel de proces?

Alte discuții în legătură

Accident în lanț Dragos1900 Dragos1900 Bună seara și Paște fericit tuturor! Ieri am fost implicat într-un accident rutier în lanț. Adică la câteva mașini în fața mea cineva a vrut să ... (vezi toată discuția)
Accident auto - pv emis de politie anulat de instanta ( cum se stabileste culpa ?) ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua, In urma unui accident auto in care au fost implicate doua autoturisme s-a intocmit de catre politie PV in care se specifica trecerea ... (vezi toată discuția)
Proces verbal politie cu strada gresita Ion533 Ion533 Buna ziua. Am avut un accident cu tamponare. S-a intamplat in Chiajna pe strada principala. Imediat dupa accident am fost la sectia de politie car se afla in ... (vezi toată discuția)