avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard comun

Buna ziua,

m-am mutat la tara de vreo 3 ani si am o problema legata de gardul comun:
curtea in care locuiesc se afla in urmatoarea secventa: curte - teren liber - curtea mea - curte - teren liber - curte, practic eu si vecinii avem o latura a curtii cu vecin (latura comuna) si 3 laturi libere.

Initial au fost niste discutii cu vecinul cu casa deoarece femeia care a locuit inaintea noastra aici (in varsta) a semnat cum ca gardul e facut cu jumatate de metru in curtea vecinilor (femeie batrana si simple de la tara, singura pe lume, daca i s-a spus asa ea a semnat). Proprietarul terenului din cealalta vecinatate a vandut terenul si a facut masuratori, ocazie cu care i-am aratat planul nostru cadastristului si a spus ca suntem cu gardul taman pe taman, nimeni nu a intrat si nimeni nu a iesit de niciun fel.
Acum problema e cu vecinul care o tine pe a lui ca are semnatura (fara masuratori, evident) si ca am intrat in curtea lui, drept pentru care mi-a luat o fasie de teren extravilan in folosinta (adica o foloseste fara acord) ca si compensatie.

Dupa aceea e problema gardului comun, fiecare din noi avand 3 laturi libere si una cu vecin, am incercat sa discutam sa facem gardul la comun dar nu vrea, spune ca el are deja 3 laturi si gata.
L-as face eu dar chiar si cu cele mai ieftine materiale tot ma costa mult, avem 2000 mp de curte si deschiderea de 16 m, practic avem la comun 120-130 m de gard si sincer nu prea imi permit toate cele 4 laturi!!! Noi am cumparat casa in limita banilor disponibili, care nu au fost foarte multi, si casa e cam paraginita, la fel si gardul.

As vrea sa intreb cum este corect legal, cine plateste masuratoarea (el nu vrea sa masoare) si cum se impart cheltuielile cu gardul?
Eu sunt obligata sa fac toate cele 4 laturi? Vecinul spune ca e gardul meu, eu as vrea sa fie comun.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Suprapunere cadastru gs2005 gs2005 Buna ziua, Posed un teren din 2003. Anul trecut am masurat si pus stalpi mici la colturi. In primavara 2007 am vazut pe teren ca unii stalpi au disparut si ... (vezi toată discuția)
Constructie gard fara acordul proprietarului aurelia81 aurelia81 Buna ziua, In urma cu 2 ani am cumparat un teren intavilan agricol ce avea 2 laturi imprejmuite (fiind limite de hotar) de 2 vecini.Nu am stiut ca la ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am achizitionat un teren pe care vreau sa fac o casa. ... mariustz mariustz Buna seara, Am achizitionat un teren pe care vreau sa fac o casa. Terenul se afla intr-o localitate si are case in jur, am vecini in toate partile. In ... (vezi toată discuția)