In urma cu 2 ani am cumparat un teren intavilan agricol ce avea 2 laturi imprejmuite (fiind limite de hotar) de 2 vecini.Nu am stiut ca la momentul cumpararii trebuia sa solicit fostului proprietar sa mergem la teren cu un cadastrist,sa masoare terenul si sa se faca un PV de dare in posesie.Dupa un an la solicitarea altui vecin (terenul are in total 3 laturi comune cu alte 3 loturi) cu care avem o latura comuna neimprejmuita, se efectueaza masurarea terenului.Se constata ca unul dintre cei 2 vecinii care isi imprejmuisera deja terenul, de fapt a construit gardul din BCA cu fundatie,umate pe terenul meu.Nu l-am putut contacta de cat dupa aproape 1 an cand a inceput constructia casei, terenul fiind in camp.Mi-a zis sa spun "sarut mana" ca mi-a construit gard.I-am explicat ca daca dorea sa construiasca gard trebuia sa respecte limita de hotar si sa il construiasca pe terenul lui.Mi-a cerut sa demonstrez cu inscrisuri iti metri a intrat pe terenul meu.Am chemat alt cadastrist, vecinul fiind de fata in momentul efectuarii masuratorilor si am constatat ca aproape tot gardul este construit pe terenul meu.Nu am ajuns la nicio intelegere, ba mai mult nu respecta nici limita de vedere de 2 m distanta cf cod civil si imi spune sa rezolvam totul legal. Avand in vedere ca nu vreau sa pierd timpul prin tribunale, se poate rezolva aceasta situatie doar facand o sesizare la Primarie - Directia Urbanism?
Ce legatura are vechimea gardului?Am intrebat la Urbanism cum trebuie sa procedam in acest caz si ni s-a spus sa depunem o reclamtie pt ca atat cat este inscris in acte, trebuie sa fie si in fizic si ca daca nu respecta limita de hotar si distanta legala a fatadei cu geamuri fata de hotar nu ii face nimeni receptia.Acum nu stiu in ce masura se si pun in aplicare aceste norme de catre primarie si care este limita legala pana la care poate actiona.
Amplasare gard
maria1956
Vecinul din spate a construit gardul dintre noi aproape de strasina casei,distanta este de aprox. 0,80m
Casa este veche nelocuita si a inceput sa se ... (vezi toată discuția)