Buna seara, am și eu o problema..Vreau să mă mut in alt oraș unde am găsit și loc de muncă doar că actualul șef mă forțează să stau in preaviz trecandu.ma absent nemotivat ( chiar dacă nu s.a mai angajat nimeni de la începutul anului)..Pur și simplu nu vrea să mă lase să plec.ce pot face?
Nimeni nu va poate obliga sa stati in preaviz ... prin urmare, daca nu efectuati preavizul exista doua psoibilitati pentru incetarea c.i.m. :
1. acesta inceteaza prin demisie la expirarea termenului de preaviz , angajatorul pontandu-va absent nemotivat pe durata acestuia daca lipsiti de la serviciu;
2. c.i.m. se desface disciplinar pentru absente nemotivate in perioada de preaviz.
3. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz in situatia in care :
- angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. (alin.8 al art.81 C.mun.).
- angajatorul renunta total la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.)
Demisie
danny_alex
Lucrez la o societate la care ma aflu in concediu fara plata,in acte.Doresc sa inchei contractul de munca la aceasta societate. Care este procedura pe care ... (vezi toată discuția)