avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radar

Bună ziua,
În data de 13.03.2016 am fost oprit de aparatul radar pentru depășirea vitezei în localitate.
Am contestat p.v.pentru :
1.menționarea locului este insuficient de clar precizat "a circulat pe DN1 din direcția Brasov-Sibiu iar în localitatea.....,fără a se preciza locul exact km/adresa/nr.
2.aparat radar amplasat în curba sub linii de en.electrica,
În urma procesului am mai descoperit ca:
3.agent constatator care a coborât din auto care avea ap.radar nu avea atestat op.radar și în perioada procesului i s-au incetat rapoartele de serviciu.În acest sens a fost depusa la dosar o nota de informare.
4.verificarea metrologica depusă de politie avea perioada de valabilitate expirata.
Cu toate acestea am pierdut drept pentru care am făcut apel.
Am contestat:
1.menționarea locului este insuficient de clar precizat "a circulat pe DN1 din direcția Brasov-Sibiu iar în localitatea.....,fără a se preciza locul exact km/adresa/nr.
2.la dosar nu exista raport agent constatator ci doar o nota de informare de la superiorul agent pe motiv ca au încetat rapoartele de serviciu cu acesta,
3.buletin de verificare metrologica expirat
4.atestatul de operator radar este al altei persoane care s-ar fi aflat în auto în acel moment fără a atașa la dosar acte doveditoare.
În întâmpinarea la apel Politia a atașat o alta verificare metrologica care acum bineînțeles ca este valabîl.
Eu în apel am solicitat schimbarea în totalitate a sentinței data de prima instanță cu actele existente la dosar în acel moment.
Se poate lua în considerare proba atașata de politie cu verificare metrologîncă valabila?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:41, 18 Mai 2017
Nu se poate lua in considerare alt buletin de verificare metrologica. Conform PV de contraventie ati fost sanctionat in conformitate cu art. 121 alin (1) din HG 1391/2006. Pentru a se sanctiona cf. alin 1 ,inseamna automat ca se aplica si aliniatul (2) :
"Articolul 121
(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să respecte viteza maxima admisă pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum şi cea impusă prin mijloacele de semnalizare.
(2) Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii se constată de către poliţiştii rutieri, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic."
Daca la momentul constatarii nu era valabila verificarea metrologica, rezulta ca nu s-a respectat alin 2 si deci constatarea nu este legala.

In plus, faptul ca nu s-a prezentat atestatul operatorului radar, inseamna ca acel aparat nu a fost folosit de persoane autorizate , deci inregistrarea nu e valabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal contraventie auto erv erv Circulam cu masina din directia Sibiu spre Brasov. In zona localitatii Porumbacu de Jos (inainte sau dupa, nu mai tin minte exact) sunt inregistrat de aparatul ... (vezi toată discuția)
Filmare radar neprezentata danielmedias danielmedias Am fost sancționat, pt viteza, și nu mi s a prezentat înregistrarea doar dacă fac plângere la judecătorie. Ce drepturi am, și ce pot face? (vezi toată discuția)
Amenda radar in localitate viteza 61 km/ora ContSters134600 ContSters134600 Tocmai am primit o amenda pt.viteza de 61 km/ora in localitate. Limita de viteza din cate stiu este de 60 km/ora. Am semnat procesul verbal insa nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)