avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abonament si amenda Urbis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abonament si amenda Urbis

buna ziua.As avea o intrebare de se poate.Speta este urmatoarea : O anumita persoana in varsta de 65 de ani care are calitatea de pensionara , are grija de nepoata ei in varsta de 9 ani.In orasul Baia Mare nu este prevazut in regulamentul Urbis faptul ca elevii sub varsta de 14 ani pot beneficia de abonament gratuit la transportul in comun si datorita acestui fapt persoana in cauza a trebuit sa ii faca abonament cu 50 la suta reducere nepoatei doarece a fost amenintata cu amenda de catre controlori.Ceea ce sunt eu curios si as vrea sa va dati cu parerea ..este sa imi ziceti la ce articol ar fi sanctionata doamna in cauza si cum? doarece din ce stiu o persoana sub 14 ani nu poate fi sanctionata si sa o incadrezi la legea 61 pentru nesupraveghere nu prea ai cum..astept raspunsurile dumneavoastra.Va multumesc

Alte discuții în legătură

Parintii responsabili pentru faptele copiilor dennisnic dennisnic In baza carei legi si a carui articol de lege, un politist poate sanctiona prin amenda parintii care isi lasa copii nesupravegeati, copii ce savarsesc fapte ... (vezi toată discuția)
Ordin de evacuare gheorghe65 gheorghe65 Sunt proprietar majoritar (cote parti) al unui imobil de la tara impreuna cu un frate si sora mea diagnosticata cu retard mintal mediu, de care am grija. Acum ... (vezi toată discuția)
La ce fel de fapte se incadreaza urmatoarele? Azal3ea Azal3ea La ce fel de fapte se incadreaza injuraturile si aruncatul cu diverse obiecte in alti oameni daca faptasii sunt minori? Precizati va rog si baza legala. Nu ... (vezi toată discuția)