avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa bunici

Buna ziua, bunicii mai au avut 3 copii dintre care unul a decedat înaintea ambilor bunici intrebarea mea este, nepotul mai are drept la mostenire daca tatăl sau a decedat înaintea părinților? Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
trandafir2, moderator
Cel mai recent răspuns: alinaramonaburcea , utilizator 19:54, 12 Martie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Zaharia Silvia a scris:
Aceste cote sunt valabile numai daca la succesiune descendentii (copiii si nepotul) nu vin in concurs cu sotul supravietuitor.

Si alta situatie care ar fi, sotul supravietuitor al cui? Adica la ce alta situatie v-ati gandit dvs, dna av.?
Userul a zis clar: "unul a decedat înaintea ambilor bunici". Asa incat, reprezentarea opereaza oricum fata de ambii defuncti bunici si in aceleasi cote impartite pe tulpini. Sau nu-i asa?
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bic bic ce cota mastenesc dintr-o locuinta daca? am calitatea de nepot,iar bunica a decedat,bunicul vrea sa se dea in intretinere la o nepoata,verisoara mea,partea ... (vezi toată discuția)
Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)
Mostenire Danila Adrian sorin Danila Adrian sorin cum se imparte mostenire bunicilor cind sintm5 nepoti de pe copii lor care sint si ei decedati si mai are o sora in viata multumesc:(( (vezi toată discuția)